Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Makrobiotická pizza
Hodnocení:
Recept č. 311, Chod: Svačina, večeře, Autor: ro.le, 09.03.2008 (8 hlasů)
Ingredience:
mouka špaldová, kvásek, cibule, mrkev, řepa červená, umeocet, tofu
Makrobiotická pizza
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Z 0,5kg celozrnné mouky, 3 lžic kvásku, 3 lžic olivového oleje, soli a teplé vody zaděláme těsto, které necháme pár hodin v teple kynout. Poté ho znovu proděláme a vyválíme asi 0,5cm silnou placku, kterou přeneseme na plech. Těsto potřeme omáčkou a la rajčatová, poklademe např. spařenou cibulí a krátce povařenou brokolicí a vše pokapeme tofu omáčkou. Povrch můžeme ozdobit bio olivami a upečeme.
Poznámky autora:
Omáčka a la rajčatová: do malého množství vody dáme vařit velké kusy mrkve, cibuli a kousíček č. řepy. Ochutíme umeoctem, olejem, tymiánem a dusíme doměkka. Pak rozmačkáme a najemno rozmixujeme. Tofu omáčka: bílé tofu povaříme 0,5 dcl slané vody a pár lžících oleje a poté rozmixujeme. Jedná se o takovou domácí tofunézu. Tato pizza byla vynikající a uctíte jí i zarputilé odpůrce makrobiotiky.
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
Rege, 09.04.2008
Pizza byla dobrá, červená omáčka mi moc nechutnala, tak jsem si druhý den místo ní udělala špenát (půlku těsta jsem si nechla v lednici) a pak už to nemělo chybu. Těsto jsem vyválela do tenka, mám to tak radši.
ro.le, 09.04.2008
My měli omáčku na pizzu vynikající od rajské nerozeznatelnou. I manžel prohlásil něco jako 'Tys tam dala rajčata?' Hodně záleží na dochucení kořením, nešetřit olejem a řepy jen maličký kousek.
Rege, 12.04.2008
No jo, já tam dala řepy dost a tymiánu asi taky. Ještě to někdy vyzkouším.
Vendy, 08.10.2011
Pizza byla výborná, jen se po ní zaprášilo :-)
lulu, 28.12.2011
Prave jsme dojedli pizzu a vsem nam moc chutnala! Nemela jsem repu, ale i tak byla "rajcatova" omacka vyborna. Pizzu jsem taky vyvalela tenci, mame to tak radeji. Doporucuji!
cacomiri, 26.03.2013
Pizzu som robila, cesto vynikajuce. Navrch som rozrobila sojanezu s pretlacenym cesnakom, a poukladala oprazenu zmes z udeneho tofu, cibule, mrkvy, kvasenej kapusty. Robila som to v tortovej forme, takze vznikol z toho skvely pizza kolac
leusa, 05.07.2014
Na kolik a jak dlouho cca pečete? Počítám, že se prohřeje brzy, Takže určitě do 30 minut, né?!?
Paní Dýně, 06.07.2014
Asi tak nějak :-)
leusa, 16.07.2014
Byla vynikající, i obe omáčky se vydařily. Dokonce se do jedné zužitkoval zbytek dýňovo-fazolové směsi od oběda ;-) neměla chybu, Takže se ji snědl hned cely plech (kulatá by na nás byla málo :-) i tak mi ale zbyla část těsta, jelikož jsme chtěli základ tenčí. A tak jsem z něj založila těsto na kvaskovy boruvkový koláč a uz mi tady voní vytažený z trouby pod nosem :-D
Paní Dýně, 16.07.2014
To už máte dýně?
leusa, 07.09.2014
Leni, to byla asi nějaká první, teď uz jsou ale všechny dozrálé a zasychají mi ve vchodu. Na zahonku uz mám jednu poslední. Mám je ale pravda ze skleníku, Takže asi proto jsou tak brzy... Dnes byla zase pizza, měl být sice chleba, ale nevykynulo mi dobre těsto, tak jsem ho použila na pizzu. Nevím nevím, nějak s tím kváskovým testem ještě bojuji, snad se příště líp zadaří ;-)
monchi, 07.02.2015
Upravené množství těsta na 1 plech: 300g mouky (po 100g cz špaldová, cz ječná, bílá špaldová), 2PL (pšeničného) kvásku, 3PL oliv.oleje. Teplé vody podle oka, aby vzniklo vláčné těsto, které jsem nechala kynout 4-5 hodin.
monchi, 07.02.2015
TIP na TOFU-OBLOHU: Na oliv.oleji (nešetřit!) zpěníme kolečka cibule, plátky cukety, sůl a slunečnicová semínka a krátce orestujeme. Na závěr přidáme nahrubo nastrouhané tofu natural, zastříkneme shoyu a ochutíme bazalkou/oreganem. Tuto směs jsem dala na "rajčatový" základ vylepšený o kapary místo oliv a zapékala dozlatova. Výsledek byl vynikající ;-)
Paní Dýně, 04.03.2015
monchi, hned bych si dala...!
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz