Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Makrobiotická pizza
Autor: anonym
Datum: 09.03.2008
Chod: Svačina, Večeře
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Z 0,5kg celozrnné mouky, 3 lžic kvásku, 3 lžic olivového oleje, soli a teplé vody zaděláme těsto, které necháme pár hodin v teple kynout. Poté ho znovu proděláme a vyválíme asi 0,5cm silnou placku, kterou přeneseme na plech. Těsto potřeme omáčkou a la rajčatová, poklademe např. spařenou cibulí a krátce povařenou brokolicí a vše pokapeme tofu omáčkou. Povrch můžeme ozdobit bio olivami a upečeme.

Omáčka a la rajčatová: do malého množství vody dáme vařit velké kusy mrkve, cibuli a kousíček č. řepy. Ochutíme umeoctem, olejem, tymiánem a dusíme doměkka. Pak rozmačkáme a najemno rozmixujeme. Tofu omáčka: bílé tofu povaříme 0,5 dcl slané vody a pár lžících oleje a poté rozmixujeme. Jedná se o takovou domácí tofunézu. Tato pizza byla vynikající a uctíte jí i zarputilé odpůrce makrobiotiky.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

04.03.2015
Paní Dýně
monchi, hned bych si dala...!
07.02.2015
monchi
TIP na TOFU-OBLOHU: Na oliv.oleji (nešetřit!) zpěníme kolečka cibule, plátky cukety, sůl a slunečnicová semínka a krátce orestujeme. Na závěr přidáme nahrubo nastrouhané tofu natural, zastříkneme shoyu a ochutíme bazalkou/oreganem. Tuto směs jsem dala na rajčatový základ vylepšený o kapary místo oliv a zapékala dozlatova. Výsledek byl vynikající ;-)
07.02.2015
monchi
Upravené množství těsta na 1 plech: 300g mouky (po 100g cz špaldová, cz ječná, bílá špaldová), 2PL (pšeničného) kvásku, 3PL oliv.oleje. Teplé vody podle oka, aby vzniklo vláčné těsto, které jsem nechala kynout 4-5 hodin.
07.09.2014
leusa
Leni, to byla asi nějaká první, teď uz jsou ale všechny dozrálé a zasychají mi ve vchodu. Na zahonku uz mám jednu poslední. Mám je ale pravda ze skleníku, Takže asi proto jsou tak brzy... Dnes byla zase pizza, měl být sice chleba, ale nevykynulo mi dobre těsto, tak jsem ho použila na pizzu. Nevím nevím, nějak s tím kváskovým testem ještě bojuji, snad se příště líp zadaří ;-)
16.07.2014
Paní Dýně
To už máte dýně?
16.07.2014
leusa
Byla vynikající, i obe omáčky se vydařily. Dokonce se do jedné zužitkoval zbytek dýňovo-fazolové směsi od oběda ;-) neměla chybu, Takže se ji snědl hned cely plech (kulatá by na nás byla málo :-) i tak mi ale zbyla část těsta, jelikož jsme chtěli základ tenčí. A tak jsem z něj založila těsto na kvaskovy boruvkový koláč a uz mi tady voní vytažený z trouby pod nosem :-D
06.07.2014
Paní Dýně
Asi tak nějak :-)
05.07.2014
leusa
Na kolik a jak dlouho cca pečete? Počítám, že se prohřeje brzy, Takže určitě do 30 minut, né?!?
26.03.2013
cacomiri
Pizzu som robila, cesto vynikajuce. Navrch som rozrobila sojanezu s pretlacenym cesnakom, a poukladala oprazenu zmes z udeneho tofu, cibule, mrkvy, kvasenej kapusty. Robila som to v tortovej forme, takze vznikol z toho skvely pizza kolac
28.12.2011
lulu
Prave jsme dojedli pizzu a vsem nam moc chutnala! Nemela jsem repu, ale i tak byla rajcatova omacka vyborna. Pizzu jsem taky vyvalela tenci, mame to tak radeji. Doporucuji!
08.10.2011
Vendy
Pizza byla výborná, jen se po ní zaprášilo :-)
12.04.2008
Rege
No jo, já tam dala řepy dost a tymiánu asi taky. Ještě to někdy vyzkouším.
09.04.2008
anonym
My měli omáčku na pizzu vynikající od rajské nerozeznatelnou. I manžel prohlásil něco jako Tys tam dala rajčata? Hodně záleží na dochucení kořením, nešetřit olejem a řepy jen maličký kousek.
09.04.2008
Rege
Pizza byla dobrá, červená omáčka mi moc nechutnala, tak jsem si druhý den místo ní udělala špenát (půlku těsta jsem si nechla v lednici) a pak už to nemělo chybu. Těsto jsem vyválela do tenka, mám to tak radši.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit