Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Miso polévka s jáhlovými knedlíčky
Autor: anonym
Datum: 22.02.2008
Chod: Polévka
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Zeleninový vývar přivedeme k varu a dáme do něj vařit zeleninu (mrkev, cibuli, kapustičky) se špetkou soli a olejem. Až bude zelenina měkká, přidáme knedlíčky a jakmile polévka začne znovu vařit a vyplavou, sundáme ji z plamene. Pak vmícháme miso rozmíchané v troše polévky a necháme chvíli stát než podáváme.

Jáhlové knedlíčky: uvařené jáhly smícháme s hladkou kukuřičnou moukou nebo škrobem na tuhé těsto, ze kterého vlhkýma rukama formujeme knedlíčky. V létě lze do knedlíčků přidat pokrájenou petrželku nebo jiné bylinky či divokou zeleninu.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit