Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Šneky s tempehem
Autor: anonym
Datum: 02.01.2008
Chod: Svačina, Večeře
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
tempeh
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Z listového těsta vyválíme asi 3 mm silný plát. Potřeme lehce olejem, pokryjeme nastrouhaným smaženým nebo uzeným tempehem a postříkáme shoyu v rozprašovači. Můžeme přidat jakékoli koření (kmín, kurkuma, tymián, ...) či kysané zelí. Placku srolujeme a krájíme centimetrová kolečka. Můžeme potřít olejem a posypat sezamem. Upečeme dozlatova.

Listové těsto: Těsto s tukem: 150g mouky, 250g ztuž. tuku Těsto s vodou: 350g mouky, asi 1/4l vody, šp. soli. Obě těsta necháme min. 2 hodiny v lednici vychladit. Pak těsto s vodou vyválíme a na něj vyválíme těsto s tukem. Přeložíme na čtvrtinu a opět vyválíme. Tento postup několikrát opakujeme. Před použitím by mělo těsto asi jeden den odpočívat v lednici.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

03.02.2014
petra k.
Šneci jsou výborní, těsto jsem namazala řepovou pomazánkou od Alnatury, posypala tempechem a kys.zelím a zastříkla shoyovkou. Jen to těsto mi tak krásně nenabylo, asi to bude tím, že jsem použila CZ špaldovku, ale i tak chutnalo :)
20.05.2013
muff
Výborné těsto, krásně se s ním pracovalo. Dceři jsem z vyválené placky jen vykrojila zvířátka a úspěch byl veliký. Určitě by z toho byly dobré tyčinky třeba jen posypané nějakým kořením nebo troškou soli. Nezkoušel jste někdo bezlepkovou variantu listového těsta podle Radosti ze zdravých dětí? Mně z toho vyšla taková mazlavá hmota, která byla dobrá možná tak na halušky, a to jsem tam přisypala nejmíň půl sáčku pohankové mouky. Tak nevím, kde se stala chyba... Obilniny nebyly po dovaření nijak mokré. Nebo to chce té mouky opravdu hodně?
18.12.2012
smaj.lik
Dělám dnes na oslavu svátek a málem bych je snědla sama :)
23.09.2011
Šnebi
Těsto mi tolik nevyskočilo a špaldovku mám tmavou, ale šneci jsou výborní. Dělala jsem půlku se sladkou náplní - podušená hruška, hokaido a rozmixované s několika datlemi + semínka. Druhá půlka slaná s náplní ze zelí, strouhaného přírodního tofu, obarvené kouskem řepy a s bylinkami ze zahrádky. A mám sváču na zítřejší kolistický výlet.
15.03.2010
Vendy
Já používám palmový ztužený tuk, který se dostane koupit v prodejnách zdravé výživy, ale je taky možné použít klasický Ceres.
15.03.2010
Merlinit
Můžu se zeptat, jaký ztužený tuk mám použít?
26.05.2009
Vendy
Dělala jsem šneky teď na oslavu dceřiných narozenin a měly velký úspěch. Jednu dávku jsem udělala z kupovaného listového těsta a druhou z vlastnoručně vyrobeného, dle receptu. Výroba těsta byla časově sice dost náročná, neboť je opravdu nutné nechat hotové těsto ještě jeden den v lednici, ale výsledek určitě stál za to. Chutnaly mi daleko více než z toho kupného, navíc když jsem si přečetla jeho složení, a viděla tu záplavu éček, tak mě přešla chuť. Těsto jsem po vzoru ro.le potřela tataráčkem, posypala tempehem a zelím. A protože bylo těsta docela hodně tak jsem část udělala na sladko, těsto potřela povidly, posypala ořechy a udělala stejné šneky jako na slano. Obojí bylo moc dobré !
31.01.2009
Ciri
Zkoušela jsem na Silvestra s kysaným zelím. Byly skvělé. Dřív jsem jednou dělala podobné z nějaké kuchařky (asi Lužná), jen s tempehem a kurkumou, ale přišly mi nic moc, jenom mastné.
02.01.2008
anonym
Myslím si, že koření není ani zapotřebí. Na jednu část šneků jsem navíc použila tataráček (od Siva) - natřela jsem ho na placku pod tempeh. Šneky byly vynikající!
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit