Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Šneky s tempehem
Hodnocení:
Recept č. 218, Chod: Svačina, večeře, Autor: ro.le, 02.01.2008 (5 hlasů)
Ingredience:
mouka špaldová, tempeh
Šneky s tempehem
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Z listového těsta vyválíme asi 3 mm silný plát. Potřeme lehce olejem, pokryjeme nastrouhaným smaženým nebo uzeným tempehem a postříkáme shoyu v rozprašovači. Můžeme přidat jakékoli koření (kmín, kurkuma, tymián, ...) či kysané zelí. Placku srolujeme a krájíme centimetrová kolečka. Můžeme potřít olejem a posypat sezamem. Upečeme dozlatova.
Poznámky autora:
Listové těsto: Těsto s tukem: 150g mouky, 250g ztuž. tuku Těsto s vodou: 350g mouky, asi 1/4l vody, šp. soli. Obě těsta necháme min. 2 hodiny v lednici vychladit. Pak těsto s vodou vyválíme a na něj vyválíme těsto s tukem. Přeložíme na čtvrtinu a opět vyválíme. Tento postup několikrát opakujeme. Před použitím by mělo těsto asi jeden den odpočívat v lednici.
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
ro.le, 02.01.2008
Myslím si, že koření není ani zapotřebí. Na jednu část šneků jsem navíc použila 'tataráček' (od Siva) - natřela jsem ho na placku pod tempeh. Šneky byly vynikající!
Ciri, 31.01.2009
Zkoušela jsem na Silvestra s kysaným zelím. Byly skvělé. Dřív jsem jednou dělala podobné z nějaké kuchařky (asi Lužná), jen s tempehem a kurkumou, ale přišly mi nic moc, jenom mastné.
Vendy, 26.05.2009
Dělala jsem šneky teď na oslavu dceřiných narozenin a měly velký úspěch. Jednu dávku jsem udělala z kupovaného listového těsta a druhou z vlastnoručně vyrobeného, dle receptu. Výroba těsta byla časově sice dost náročná, neboť je opravdu nutné nechat hotové těsto ještě jeden den v lednici, ale výsledek určitě stál za to. Chutnaly mi daleko více než z toho kupného, navíc když jsem si přečetla jeho složení, a viděla tu záplavu éček, tak mě přešla chuť. Těsto jsem po vzoru ro.le potřela tataráčkem, posypala tempehem a zelím. A protože bylo těsta docela hodně tak jsem část udělala na sladko, těsto potřela povidly, posypala ořechy a udělala stejné šneky jako na slano. Obojí bylo moc dobré !
Merlinit, 15.03.2010
Můžu se zeptat, jaký ztužený tuk mám použít?
Vendy, 15.03.2010
Já používám palmový ztužený tuk, který se dostane koupit v prodejnách zdravé výživy, ale je taky možné použít klasický Ceres.
Šnebi, 23.09.2011
Těsto mi tolik nevyskočilo a špaldovku mám tmavou, ale šneci jsou výborní. Dělala jsem půlku se sladkou náplní - podušená hruška, hokaido a rozmixované s několika datlemi + semínka. Druhá půlka slaná s náplní ze zelí, strouhaného přírodního tofu, obarvené kouskem řepy a s bylinkami ze zahrádky. A mám sváču na zítřejší kolistický výlet.
smaj.lik, 18.12.2012
Dělám dnes na oslavu svátek a málem bych je snědla sama :)
muff, 20.05.2013
Výborné těsto, krásně se s ním pracovalo. Dceři jsem z vyválené placky jen vykrojila zvířátka a úspěch byl veliký. Určitě by z toho byly dobré tyčinky třeba jen posypané nějakým kořením nebo troškou soli. Nezkoušel jste někdo bezlepkovou variantu listového těsta podle Radosti ze zdravých dětí? Mně z toho vyšla taková mazlavá hmota, která byla dobrá možná tak na halušky, a to jsem tam přisypala nejmíň půl sáčku pohankové mouky. Tak nevím, kde se stala chyba... Obilniny nebyly po dovaření nijak mokré. Nebo to chce té mouky opravdu hodně?
Petra K., 03.02.2014
Šneci jsou výborní, těsto jsem namazala řepovou pomazánkou od Alnatury, posypala tempechem a kys.zelím a zastříkla shoyovkou. Jen to těsto mi tak krásně nenabylo, asi to bude tím, že jsem použila CZ špaldovku, ale i tak chutnalo :)
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz