Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Linecké slepované koláčky
Hodnocení:
Recept č. 183, Chod: Dezert, Autor: ro.le, 15.12.2007 (8 hlasů)
Ingredience:
mouka špaldová, sirup obilný, citron, marmeláda bez cukru, slad obilný
Linecké slepované koláčky
Postup přípravy / Složení MB talíře:
30 dkg mouky, 20 dkg tuku, 10 dkg obilného sirupu, šťáva z bio citronu, 1/4 lžičky bio kypřícího prášku. Upečené slepujeme ostřejší marmeládou např. rybízovou
Poznámky autora:
Mouku jsem dala jen špaldovou, tuk 1/2 ztužený palmový a 1/2 margarím Provamel, sirup rýžový
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
ro.le, 07.12.2008
Letos jsem místo sirupu použila jen sladěnku a mouku dala celozrnnou špaldovou, bílou pšeničnou a hladkou kukuřičnou. Tuk pouze Provamel. Těsto se krásně povedlo.
e.luci, 13.12.2008
Skvele se delaji, testo perfektni. S marmeladou bez cukru z cerneho rybizu nemaji chybu!
Pillerová, 16.12.2008
Na kurzu vánočního pečení v Brně jsme dělali linecké takhle: 250g pšeničné mouky Bio, 250 g mouky špaldové - prosít, přidat 220 g slunečnicového oleje, ječná sladěnka, vanilka, citronová kůra, troška rumu, sůl a vlažná voda. Vypracovat těsto, nechat odpočnout. Vyválet přes fólii 5mm silné. Péct na pečícím papíru. Slepovat marmeládou. POZOR na ten olej - podle mě ho tam bylo moc...
kinaku, 20.12.2010
prosim prosim, proč je mé těsto (cukroví) hořké? nemám váhu, tzn.že míry odhaduji, až na mouku. Těsto sem nechala i delší dobu uležet, to by mohl být další problém. Stalo se mi to samé i s těstem na pracny. A ještě jeden dotaz: váhu si mohu půjčit, ale nikoli elektronickou, tak jak mám odvážit např.10dkg sirupu? děkuju:)
sandri, 16.12.2012
u těsta na pracny mám zkušenost,,že pečou-li se na vyšší teplotu,než 150 stupňů,tak zhořknou.
lulu, 22.12.2012
Delala jsem presne podle receptu a jsou skvele!!! S testem se uzasne pracuje a spolu s marmeladou jsou tak akorat sladke. Diky :-)
kaca, 03.12.2013
Myslíte že by se to mohlo povést s olejem místo palmového tuku nebo Provamelu (obsahuje palmový tuk)?
pelikanka, 10.12.2014
Co se zhořknutí týče, dělala jsem v létě ovesné sušenky slazené pouze sladem a byly hořké, podle mě to dělá ten slad a jak tu píše Sandri, zřejmě je to způsobeno vyšší teplotou. Kvůli tomu se bojím péct se sladem, aby zase nebyl výsledek nahořklý, tak zkusím teplotu 150 C a snad se povedou, děkuji za tip.
monchi, 27.01.2015
Hořká chuť ze sladu??? To pochybuji! Já osobně peču se sladem všechno možné a hořké to nikdy nemám, a to většinou peču na 170 stupňů. Nevím, co používáte za slad, každopádně s kukuřičným a rýžovým (obojí Sunfood) nic nehořkne. Spíš mě napadá, jestli to nebude nekvalitní celozrnnou moukou...?
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz