Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Vánočka z kvásku
Hodnocení:
Recept č. 177, Chod: Dezert, Autor: ro.le, 14.12.2007 (4 hlasy)
Ingredience:
mouka kukuřičná, mouka špaldová, slad obilný, mléko obilné / sójové, kvásek, rozinky, mandle
Vánočka z kvásku
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Kynuté těsto: 30dkg mouky (špaldová + např. kukuřičná), hrnek pšeničného kvásku, špetka soli, 10dkg tuku nebo 1dcl oleje, 200ml sladu, 1dcl teplého obilného mléka.
Poznámky autora:
Zaděláme těsto a necháme ho asi půl hodinky v klidu. Pak opět proděláme a přidáme rozinky a mandle. Dobře proděláme a necháme ho kynout na klidném a teplém místě několik hodin. Z těsta uděláme bochánky a z nich upleteme vánočku, kterou opět necháme nakynout. Pečeme ve vyhřáté troubě a potíráme směsí oleje a sladu.
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
vlkos, 19.12.2007
ahoj,jaky pouzivas slad prosim? a dava se i do testa,nebo jen na potirani?diky
ro.le, 19.12.2007
Ty ingredience jsou všechny do těsta včetně sladu i oleje!!! Na potírání toho stačí pak rozdělat na dně v hrnku. Slad používám ječný (Sladovna Bruntál)
Olga, 28.12.2009
Nenechala jsem se odradit délkou přípravy a dobře jsem udělala :-) Vánočka byla skvělá. Děkuji za tip na další tradiční, ale zdravý recept. Dávám hlas :-)
melounova, 18.11.2010
Pšeničný kvásek slyším poprvé. Jak se připravuje a dá se nějak využít žitný? Díky
ro.le, 19.11.2010
Pšeničný kvásek se připravuje stejně jako žitný a do buchet a sladkého pečiva se hodí mnohem více, protože nejde tak do kysela jak žitný. A přece nechceme, aby vše chutnalo jako chleba, že?
Beruška, 19.11.2010
Žitný kvásek jsem dostala, nevím tedy, jak připravit ten pšeničný. Je to tu někde popsáno?
petrulinka, 08.05.2012
Já používám pouze žitný kvásek, a to jak na chleba, dalamánky, tak i na koláče, buchty, vánočku apod. a nikdy mi tyto "sladkosti" nechutnaly jako chleba. Takže použití žitného kvásku na sladké pečivo určitě nevadí.
ro.le, 13.05.2012
Já také používám žitný kvásek na všechno :-)
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz