Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Jídlo z jednoho hrnce
Autor: anonym
Datum: 03.12.2007
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Na dno hrnce dáme trochu oleje, nějaká semínka, mořské řasy, zeleninu od jin po jang (zde: růžičková kapusta, zelí, mrkev), trochu osolíme, dáme předem namočené a zcezené fazole, koření (např. saturejka), oprané obilí (zde: rýže natural) a opět mírně osolíme. Vše optraně zalijeme vodou tak, aby nebyla výše než obilí. Vaříme nejmémě hodinu, v tlak. hrnci kratší dobu.

K tomuto jídlu musíme doplnit enzymy a vitální energii - např. kvašeným zelím a listovým salátem. Jídlo inspirováno knihou V. Strnadelová, J. Zerzán: Radost ze zdravých dětí
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

07.10.2015
leusa
Tak ani skoro po hodině v papiňáku nebyla ryze a fazole uvařené. Přidala jsem vodu (bylo ji ve výsledku potřeba daleko víc, opravdu hodně hodně nad úroveň ryze) a ještě půl hodiny pod tlakem dovařila. Ted jsou fazole tak nějak al dente, většinou lusteniny rozvářím víc, ale tyhle jsou pekne kompaktní a drží pohromadě. Tak je to příjemná změna :-) jednoduché a nenáročné, pokud nemůžete stát v kuchyni, je to fajn řešení.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit