Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Lívanečky z obilí
Autor: anonym
Datum: 03.12.2007
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Do zbytku uvařeného obilí nebo kaše (zde jáhly) nasypeme trochu mouky, zamícháme a necháme půl dne kvasit. Obilí nám trochu zeřídne, ale kyselé nebude. Takto připravenopu směs rovnou nabíráme lžící a na lehce pomaštěné pánvi pečeme lívance. Doplníme ovocnými povidly (zde švestková z loupaných švestek) a mandličkou
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

15.09.2016
leusa
Byly vynikající, zmizely všechny hned asi 40 kousků :-) s povidly bez cukru i bez nich.
01.06.2010
Tajak
Obilné placičky jsou naprosto výtečné a člověk je překvapen jejich přirozenou sladkostí. Skvěle se hodí i na cesty! :)
16.12.2008
e.luci
Nevim zda jsem nedala o trosku vic mouky, ale jahly nezridly, tak jsem prilila kapku teple vody. Pak to slo krasne! S marmeladou bez cukru moc dobry, pritel se olizoval :-)
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit