Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Pudink z obilného mléka s borůvkami
Hodnocení:
Recept č. 144, Chod: Dezert, Autor: ro.le, 02.12.2007 (16 hlasů)
Ingredience:
mléko obilné / sójové, škrob kukuřičný, sirup obilný, borůvky, ovoce čerstvé
Pudink z obilného mléka s borůvkami
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Pudink připravíme z obilného mléka, kukuřičného škrobu (na 0,5l mléka 4 lžíce škrobu) pár zrnek soli a lžíce obilného sirupu. Pro žlutou barvu přidáme špetku kurkumy nebo ubereme lžíci škrobu a přidáme dvě lžíce mišutky. Horkým pudinkem přelijeme borůvky (zde mražené) a můžeme prokládat sladovými sušenkami nebo kukuřičnými lupínky.
Poznámky autora:
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
Marketa, 14.02.2008
Puding je moc dobrý, doporučuji :-) Použila jsem na něj rýřové mlého s vanilkovou příchutí "isola Bio", dál už jsem nedoslazovala a přidala jsem ještě trošku skořice. Zalila jsem s ním směs nasekaných rozinek s mandlemi a amaranthovými pukanci. I když úplně neztuhl (příště zkusím dát víc škrobu), byl to povedený dezert.
kaculinek, 08.11.2009
Opravdu výborné!!Pudink byl velmi rychle hotový, měli jsme ho s domácím rybízem a vlašskými oříšky....i přítel si pochutnal:-)moc doporučuji
Vendy, 18.07.2010
Vynikající letní desert. Celá rodinka se olizovala až za ušima :-) !
xylda, 19.07.2010
Náramně osvěžující:-)
ha.jaja, 07.05.2011
Velká dobrota! Vařila jsem dnes jako dezert a všichni jsme si pochutnali. Naspod jsem rozdrobila sladové dukátky a prolívala směsí povařených hrušek a zavařených švestek. Přijde mi ale, že tak hezké vanilkové barvy jsem nedosáhla - zkusila jsem nejdříve variantu s mišutkou, ale přišlo mi málo žluté, tak jsem přidala i špetku kurkumy - tou to chytlo nádech jakoby mírňounce dozelena
Ajka, 23.08.2011
Dělala jsem tento dezert z rýžového mléka (cca 300 ml) + maizena (2 lžíce) + rýžový slad (ani ne půl lžíce), sůl - barva byla spíše do oranžova díky tomu sladu. Na spodek jsem dala povařené nektarinky (ve trošce vody s pár zrnky soli), na to rýžové burizony (neměla jsem sušenky - burizony tam ale byly skvělé, krásně měkoučké - doporučuji), puding a ještě polila šťávou z těch povařených nektarinek.. Moc moc dobré, slaďoučké! Ani to nestačilo zchládnout, snědla jsem to ještě teplé :-D Dávám hlas.
kaminek, 24.08.2011
Přidávám se k chvále pudinku, který mě dnes taky zlákal.. dělala jsem ho ze sojovýho mlíka z DM s trochou vanilkového bio pudinku a zahustila lžící instantní jáhlové kaše..ovoce bylo podušená broskev s pár ostružinkama a místo sušenek a burizónů amarantové pukance..neudělala jsem pudink moc hustý, takže se komponenty jaksi smísily, na výsledné chuti se nic nezměnilo..barevně žlutý byl..asi po tom sojovém mléku a kukuřičné kaši :-)
ha.jaja, 22.09.2011
Poslední dobou se mi vůbec nedaří docílit pudinkové konzistence, netušíš, Role prosím, čím to může být? Puding vždy zřídne a musíme jej vypít. Může mít na to vliv použité sladidlo? Máte někdo podobnou zkušenost? Nebo záleží na délce varu? Jednu dobu totiž vždy zhoustne a po malé chvíli už je řídký jako mléko. Děkuji za radu
Berenika, 24.06.2012
ha.jajo, taky se mi to stává. Když jsem pudink dělala poprvé, nevzpomínám si, že bych s tím měla problém a teď už se mi dvakrát stalo, že jsem ho měla k pití. Jestli to taky nemůže být tím, že už mi "mléko" nějakou dobu stálo v lednici...
ro.le, 05.07.2012
Obvykle to bývá tím, že při vaření přidáváme obilný sirup, tím to řídne. Takže zkuste dávat méně tekutiny nebo více škrobu :-)
luiss, 02.10.2012
ha.jajo, taky se mi to stalo už hodněkrát a zjistila jsem, že mi tento problém zřejmě dělá rýžové mléko. zkus třeba sojové a dej vědět :). taky to asi chce míň tekutiny, když se přidává obilný sirup/slad, jak psala ro.le.
muff, 08.10.2012
Taky mám pudink řídký, když ho dělám z rýžového mléka. S ovesným se mi to nikdy nestalo, ať jsem sladila sirupem nebo sladem
midsummer, 10.10.2012
Někde v receptech na "jíme jinak", co si pamatuji, je uvedeno, že na takovéto věci se má používat sojové mléko, jelikož rýžové nikdy neztuhne. Ale teď nevím, u jakého jejich receptu to přesně bylo. Pohledám, a kdyžtak dám odkaz.
Majuskaa, 08.07.2013
určitě vyzkouším :-)
makki, 11.07.2013
Včera jsem dezert připravila kamarádkám a jen jsme se oblizovaly. Dala jsem povařené maliny a místo sušenek burizony. Mléko jsem dělala rýžovo-jáhlovo-mandlové a pudink krásně ztuhnul. Díky za další dobrůtku:-).
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz