Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Jáhlová polévka z kořenové zeleniny
Hodnocení: nehodnoceno
Recept č. 1117, Chod: Polévka, Autor: Paní Dýně, 10.11.2017
Ingredience:
jáhly, cibule, mrkev, celer, petržel kořenová/pastiňák, miso
Jáhlová polévka z kořenové zeleniny
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Ze zeleniny budeme potřebovat jednu cibuli, mrkev, petržel a celer. Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji a po chvíli k ní přidáme hrst či dvě jáhel (záleží, jak chcete mít polévku hustou), trochu koření kari nebo směs koření Mahá a sůl. Společně orestujeme. Mezitím si nahrubo nastrouháme kořenovou zeleninu, kterou pak k cibuli také přidáme a společně restujeme.
Poznámky autora:
Přilijeme horkou vodu nebo zeleninový vývar, přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Polévku v závěru dochutíme světlým shiro misem nebo solí a majoránkou. Nezapomeneme na zelené sypání, může být i ze zelených částí pórku. Polévku můžeme zjemnit přidáním květáku nebo si uděláme pikantnější variantu s řapíkatým celerem a zázvorem...
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz