Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Rychlý jahodový džem
Hodnocení: nehodnoceno
Recept č. 1115, Chod: Dezert, Autor: Paní Dýně, 16.06.2017
Ingredience:
ovoce čerstvé, řasa agar-agar, sirup agávový
Rychlý jahodový džem
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Máte čerstvé jahody (nebo jiné ovoce) a chcete si udělat rychlý čerstvý džem na lívance? Není nic snadnějšího. Oprané jahody dáme do kastrolu, posypeme pár zrníčky soli a přiklopené pokličkou pomalu zahříváme. Jahody budou postupně pouštět šťávu, tak je občas promícháme. Povaříme je 5-10 minut, déle není nutné.
Poznámky autora:
Potom přidáme nějaké sladidlo a džem zahustíme práškovým agarem, který předem rozpustíme v trošce vody. Necháme krátce převařit. Mně se u jahod velmi osvědčil agávový sirup, který je hodně sladký a džem nezmění barvu a nezřídne. Do hodiny se v lednici vychladí a všichni se oblizují až za ušima :-)
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz