Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Rebarborový (reveňový) koláč s drobenkou
Hodnocení: nehodnoceno
Recept č. 1114, Chod: Dezert, Autor: Paní Dýně, 14.06.2017
Ingredience:
ovoce čerstvé, jablka, rebarbora, mouka špaldová, mouka kukuřičná, mouka pšeničná, sirup obilný, sirup agávový
Rebarborový (reveňový) koláč s drobenkou
Postup přípravy / Složení MB talíře:
500 g rebarbory nakrájíme na plátky, smícháme ji s 250 g pšeničného sirupu a lžičkou skořice a necháme ji odležet alespoň půl hodiny, lépe déle. Šťávu pak slijeme a použijeme ji na oslazení těsta. Těsto: 200 g špaldové celozrnné mouky, 150 g hladké kukuřičné mouky, 1 prášek do pečiva, 150 g oleje, 550 g tekutiny (cca 350 g šťávy z rebarbory + dolít vodou).
Poznámky autora:
Zpracujeme těsto, které vlijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem. Těsto posypeme 5 nakrájenými jablky a zcezenou rebarborou. Posypeme drobenkou a upečeme. Třená těsta dáváme vždy do chladné trouby a pomalu ji zahříváme na teplotu kolem 180°C, při této teplotě pak pečeme do zrůžovění 30 - 40 minut. Drobenka: 150 g polohrubé bílé mouky, 50 g agávového sirupu a 45 g oleje.
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
Paní Dýně, 17.06.2017
Dělala jsem ho pro velký úspěch znovu a tentokrát dala ještě o trochu více tekutin. Koláč byl trochu drobivější, ale mnohem křehčí :-)
Evule, 18.06.2017
Vypada lakave,urcite zkusim s jahodami, nebo tresnemi.Jen do drobenky bych klidne dala celozrnou mouku, nebo kokos.
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz