Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Velikonoční mazanec s kvasnicemi, vejcem
Hodnocení: nehodnoceno
Recept č. 1111, Chod: Dezert, Autor: Paní Dýně, 05.04.2017
Ingredience:
mouka pšeničná, mouka špaldová, rozinky, mandle, slad obilný, sójová smetana, mirin
Velikonoční mazanec s kvasnicemi, vejcem
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Mazanec bez cukru a mléka. 680g mouky (dala jsem směs celozrnné špaldové, pšeničné chlebové a ječné mouky), 1 sklenička oleje, 1/2 skleničky sójové smetany, 1/4 skleničky vody, kvasnice 3g, 2 vejce, 1/2 lžičky soli, 150g kukuřičný slad sušený, 100g kukuřičný slad tekutý, rozinky (předem namočené v mirinu nebo rumu) a mandle
Poznámky autora:
Smetanu s vodou ohřejeme, přidáme kvasnice a necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku s kváskem, vejci, olejem, solí a se sladem a necháme chvíli odstát. Asi po půl hodině přidáme rozinky a mandle, důkladně prohněteme a těsto necháme 1-2 hod vykynout. Vytvarujeme 3 bochánky, které před pečením necháme ještě na plechu kynout. Pečeme asi 45 minut ve vyhřáté troubě na 190°C.
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
Paní Dýně, 05.04.2017
Tento recept sice neodpovídá striktním zásadám makrobiotiky, ale i tak se jím můžete nechat inspirovat. Je slazený kukuřičným sladem a po kvasnicích je pěkně nadýchaný :-)
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz