Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Pyré z červené čočky
Hodnocení:
Recept č. 1109, Chod: Hlavní jídlo, Autor: Paní Dýně, 18.01.2017 (1 hlas)
Ingredience:
čočka červená, cibule, petržel kořenová/pastiňák, umeboshi/umepasta, dýně hokaidó, rýže natural, semínka slunečnicová
Pyré z červené čočky
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Půl pytlíku červené čočky dáme vařit spolu s jednou velkou cibulí a kořenovou petrželí - obojí nakrájíme na kusy a přidáme tam 1 švestičku umeboshi. Po uvaření vyjmeme umeboshi, kterou můžeme buď sníst nebo dužninu bez pecky vrátit zpátky. Přebytečnou vodu slijeme. Čočku ochutíme kořením (my milujeme indické např. kořenící sůl Šangri-La), osolíme (sůl, umeocet) a přidáme olej.
Poznámky autora:
Čočku znovu prohřejeme a rozmixujeme na pyré. K pyré jsme měli celozrnnou rýži (směs kulatozrnné, černé a slunečnicových semínek, vařené společně), pečenou dýni s provensálskou solí a olejem a kysané zelí. Sypáno pórkem a kořením tekka.
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz