Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Tříkrálový jablečný koláč
Hodnocení:
Recept č. 1108, Chod: Dezert, Autor: Paní Dýně, 05.01.2017 (3 hlasy)
Ingredience:
mouka špaldová, mrkev, semínka slunečnicová, rozinky
Tříkrálový jablečný koláč
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Těsto: 300 g celozrnné špaldové mouky, 250 g najemno nastrouhané mrkve, 180 g rostlinného tuku nebo oleje, špetka soli. Náplň: nahrubo nastrouhaná jablka, slunečnicová semínka, rozinky nebo jiné sušené ovoce, skořice, špetka soli.
Poznámky autora:
Těsto rozdělíme na dvě půlky a první vyválíme trochu větší, než je forma. Vložíme ho do formy, přidáme náplň a placku z druhé půlky těsta. Okraje přimačkáme, koláč ozdobíme mandlemi a upečeme. Kolem koláče můžeme s dětmi udělat papírovou korunu. Na tři krále se tradičně peče koláč, v němž je zapečena fazolka nebo mince. Kdo ji najde, bude mít štěstí celý rok. Recept z Nekonečného kalendáře.
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
Paní Dýně, 05.01.2017
Náš oblíbený koláč :-) Dříve jsem používala tuk, ale koláč je stejně dobrý i s olejem...
ajkat, 15.01.2017
Část mrkve jsme nahradili dýní a dali méně oleje, takže vrchní těsto šlo hůře vyválet, ale koláč byl vynikající, velmi vláčný a oranžovo-zlaté barvy. Pekli jsme asi 30 min. Delikatesa se slavnostní úpravou, vřele doporučuji ;o))))
Hana Zikova, 18.01.2017
Koláč nám moc chutná,zrovna ho peču podruhé,náplň na koláči-rozinky+nastrouh. jablko+nadrobno nakrájené vlašské ořechy+skořice,jsem ještě pocákala sladěnkou,poprvé datlovým sirupem.Teď jsem namísto mandlí posypala nasekanými vlašskými ořechy.
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz