Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Ovocná bublanina
Hodnocení:
Recept č. 1106, Chod: Dezert, Autor: Paní Dýně, 14.06.2016 (7 hlasů)
Ingredience:
mouka kukuřičná, mouka špaldová, mouka pšeničná, kokos, sirup obilný, ovoce čerstvé
Ovocná bublanina
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Nejrychlejší a nejchutněší buchta, co děláme :-) Smícháme po 1 hrnku kokosu, kukuřičné mouky, cz. špaldové mouky a bílé polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, zhruba hrnek pšeničného sirupu a menší hrnek oleje. Přiléváme tolik vody, až máme konzistenci třeného těsta (jako kaše) a důkladně promícháme. Vlijeme na plech, poklademe ovocem, upečeme. Lze upéct samotné jako korpus na ovocný koláč a agarem.
Poznámky autora:
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
kaca, 16.06.2016
dalo by se i s datlovým sirupem?
Teja, 17.06.2016
Včera večer jsem hned vyzkoušela, moc díky za recept. Je to jednoduché rychlé a skvělé. Do těsta jsem navíc přidala trochu namletých ořechů a citronovou kůru. Jinak protože nemám malý pekáček, pekla jsem v dortové formě formě o průměru 21 cm, tak jsem to dělala celkem dlouho a bublanina je moc vysoká. Ale i přes to je moc dobrá. :)
janiule, 17.06.2016
Myslím, že s datlovým sirupem bude bublanina tmavá a i chuťově trochu posunutá :-), používám většinou rýžový sirup, když ne slad. Já spíš uvažuji o záměně pšeničné bílé za rýžovou nebo alespoň ječnou? ...možná to risknu :-)
Paní Dýně, 20.06.2016
kaca: určitě osladit můžete i datlovým sirupem
kaca, 24.06.2016
Děkuju :) potvrzuju s datlovým je to výborné! většinou používám rýžový, ale myslím že v kombinaci s kuk.moukou by to mohlo zřídnout. Slad asi taky nebude to pravé - je těžký a kdyžtak by ho asi chtělo předem povařit..
Paní Dýně, 25.06.2016
Slad by jednak způsobil řídnutí těsta, těsto by ztmavnulo a byl by na chuti hodně znát. Sirup pšeničný, rýžový, kukuřičný je v pohodě, s těmi těsto neřídne.
viktoria, 27.06.2016
Ako dlho sa to ma piect a pri akej teplote?vdaka
Paní Dýně, 29.06.2016
Zhruba 30-40 minut, 180°C.
leusa, 29.06.2016
Tak jsem zkoušela bezlepkovou variantu místo spaldove a psenicné mouky rýžovou a přidala zbytek sojadé bileho jogurtu, jinak vše dle receptu. Těsto bylo trochu sušší, takže asi málo vody. Ale jináč tuze povedená buchta. Určitě u nás není naposledy ;-)
Kamaca, 07.10.2016
A jaké byly použity mouky v případě kukuřičné a špaldové mouky?
vrtulenka, 19.06.2017
Výborné těsto...vždy když nevím co upéct, tato rychlovka je chutná a vždy vyjde skvěle :)
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz