Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 makový závin ala štrůdl
Hodnocení:
Recept č. 1097, Chod: Dezert, Autor: Alena.d, 21.05.2015 (2 hlasy)
Ingredience:
mák, mouka špaldová, mouka kukuřičná, mouka pšeničná, ovoce sušené, sirup obilný, mrkev, mléko obilné / sójové, mirin
makový závin ala štrůdl
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Na cesto asi 450 g múky (špaldovú/pšen. celozrnnú), bielu a kukuričnú, 100g tuku prip. oleja, 2dcl piva, trošku sójovej muky a jabl. octa a štipku soli. Pridáme ešte vodu, aby sme mali vláčne cesto. Môžeme piva ubrať a nahradiť ho vodou. Necháme odpočinúť. Namelieme si veľa maku a uvaríme ho so sušenými slivkami, hrozienkami a kúskom riasy kombu vo vode a/alebo obilnom mlieku. Na záver osladime.
Poznámky autora:
Pridáme škoricu a kúsok nastrúhanej mrkvy, ja ešte dávam trošku citrónovej kôry, štavy a mirin. Cesto by sa nám malo podariť vyvaľkať natenko. Plníme náplňou, zabalíme a upečieme (20-25 min na 200 stupňov). môžeme posypať sušeným ovseným nápojom. Môžeme urobiť aj tofu plnku ako tvaroh - z cesta vyjdú tri dlhé a veľké záviny - prípadne na makovú plnku ešte naskladať plátky jablka.
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
luciruzi, 24.06.2015
Nemám co dodat, velice dobré těsto.
vrtulenka, 04.12.2017
Výtečná buchétka! S těstem se krásně pracovalo. Zařazeno do oblíbených receptů :). Děkuji!
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz