Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Jarní mužík
Autor: Kamčítko
Datum: 29.04.2015
Chod: Svačina, Večeře
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Uvaříme bílou rýži se špetkou soli doměkka. Napaříme mrkev a kořen. petržel nakrájenou na kolečka a květák nakráj. na růžičky. Na trošce sezamového oleje krátce orestujeme pórek. Dva kopečky rýže naservírujeme na talíř jako oční bulvy, na ně položíme pórek. Z květáku jsou uši, z mrkve ústa, z petržele jazyk. List salátu bude místo nosu a jako vlasy bude mít mužík kvašenou mrkev či jinou zeleninu.

Pokud chcete mít jídlo kompletní, je potřeba přidat ještě luštěninu.
Takové jídlo nás příjemně uvolní a pomůže zbavit tělo přebytků ze zimního hodování tučných, slaných a pečených věcí. Dobrou chuť, malí i velcí!
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit