Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Grünkern s tofu a červeným pyré
Autor: monchi
Datum: 25.01.2015
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Grünkern (= zelenou špaldu) předvařit. Celer a koř.petržel podusit s trochou vody se solí, na závěr vmíchat předvařený grünkern. Na pánvi orestovat cibuli, kostičky marinovaného tofu, zastříknout shoyu a nakonec smíchat s hotovou směsí zeleniny a grünkernu.

Zde doplněno pyré: vařená červ.řepa, mrkev, hlíza fenyklu + ochuceno mletým anýzem a umeoctem, rozmixováno na pyré.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

09.02.2016
leusa
I bez tofu a bylo to výborné ;-) jen jsme cibulku s celerem osmahli nejprve na oleji a pak přidali obilí. Nebyla to přímo špalda, nýbrž kroupy - špaldové kernotto, a vysledek vynikající. Do pyré místo anýzu šel tymián a k tomu zbytek fazolovych karbanátků, moc jsme si pochutnali. Zajimavá (i barevně pestrá) kombinace, dávám hlas ;-)
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit