Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Azuki načerveno
Autor: monchi
Datum: 25.03.2014
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Pokrájenou červenou řepu, bulvu fenyklu, mrkev, 12-ti bylinnou sůl (Sonnentor), umeocet vaříme v troše vody doměkka, ke konci přidáme předem uvařené fazole azuki s kombu, zalijeme (ovesnou) smetanou a zahustíme kuzu/arrowrootem. Zde podáváno s obilovinou quinoa vařenou s pár zrnky kardamonu, salátkem s rukolou, pickles a plátky hrušky, dýňová semínka.

Lze přidat/obměnit jinou kořenovou zeleninu (celer, petržel, pastiňák).
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

13.10.2015
venisy
Monchi, pickles s plátky hrušky je syrová hruška na ozdobu nebo zelenina picklovaná s hruškou od začátku? Zajímala by mne varianta s picklovaným ovocem. Napiš, jak na to, sím, sím. :-)
11.10.2015
dasak
Řepu jsem uvařila pro jistotu zvlášť, navíc přidala trochu jabl.octa. Do quinoi neměla karadmon, dala skořici. Jinak vše podle receptu /bez hrušky/. Dobrota.Děkuji.
07.07.2014
leusa
Vyzkoušeno i s fenyklem a ještě před vařením ve vývaru ponejprv osmahnuto na cibulce, opravdu lahůdka ;-) s naší urodou řepy už putuje do oblíbených...
29.05.2014
leusa
Fenykl sice nebyl k dispozici, Takže jsme vystacili s řepou a mrkví. Chuťově velice lahodná a specificky sladká omáčka, zahustili jsme fazolovou kaší z předchozího vaření a Smetana uz ani nebyla potreba. Jedním slovem luxusní ;-)
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit