Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Narozeninové dortíky s marcipánem
Autor: Jani
Datum: 27.02.2014
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Potřebujeme 1 a 1/3 hrnku celozrné mouky, půl lžičky prášku do pečiva a třetinu lžičky sody. Mokrá směs je půl hrnku mandlového mléka, lžička jablečného octu. Smícháme a necháme odstát. Přidáme 1/3-1/2 hrnku javorového sirupu, 1/3 hrnku oleje. Vmícháme suchou směs. Nalejeme do formy a pečeme na 160 stupňů.
Po schladnutí pomažeme rozvařeným ovocem a nazdobíme tvary z marcipánu.

Marcipán připravíme následovně. Smícháme 200g najemno mletých mandlí s asi pěti lžícemi javorového sirupu a vypracujeme do vlhkého těsta. Pokud se marcipán drobí, přidáme po trochách sirup. Pokud chcete různé barvy, rozdělte těsto a dobarvěte přírodním barvivem nebo zeleninou. Řepný džus je jen jedna z možností. Vytvoříme placky a dáme chladit.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

12.04.2014
kaca
Kolik dortíků/muffinů udělám z uvedeného množství prosím?
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit