Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Šťouchané jáhly s dýní a s tempurou
Autor: Kamčítko
Datum: 21.09.2013
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
dýně hokaidó
cibule
cuketa
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Uvaříme jáhly. Vedle osmahneme cibulku s kmínem a trochou soli. Přidáme dýni nakr. na kostičky, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Přidáme k jáhlám a ušťoucháme jako brambory. Tempura: v těstíčku z mouky/hrašky a vody obalíme divokou zeleninu - jitrocel či jiné jedlé lístky a také tofu, osmažíme. Podáváme s napařenou č. řepou a cuketou. Přidáme též pickles, hořčici bez cukru a sojanézu.

Vymyslel, uvařil a pusu za to dostal můj milý muž Peťa.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

26.09.2013
labarunka
Kase mnamkozni, misto cibule jsem pouzila porek. Akorat dyni jsem nejdriv upekla-mela dost tvrdou kuzi i po upeceni ale sla krasne sloupnout ze slupky, nevim, co to bylo za druh, ale byla zluta a vypadala jak kohouti hlava :-).Dobrota
26.09.2013
sylvacek
Šťouchané jáhly jsou úžasné. Ze stejných surovin dělávám kaši, ale tohle je o moc chutnější.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit