Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Kvašené okurky
Autor: irca
Datum: 19.08.2013
Chod: Svačina, Večeře
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Větší okurky řádně omyjeme a popícháme vidličkou. Dno kameninového hrnce vyložíme vinným, nebo třešňovým listím, přidáme kuličky černého pepře, hořčičné semínko a nové koření. Pak vkládáme okurky, proložené nakrájeným křenem. Vršek opět poklademe listy. Vše zalijeme nálevem z vody a soli a zatížíme tak, aby byly okurky zcela ponořené. Křís na hladině nemá vliv na chuť konečného produktu.

Letos jsme již zkonzumovali kolem 15 kg této lahůdky. Z vykvašené vody vařím polévku kulajdu.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

11.10.2013
n.ivuska
Ta jablka v celá?
09.10.2013
zdenka.hal
Já dávám na 1 l vody vrchovatou lžíci soli a mezi okurky vkládám středně velká nebo malá jablka. Jsou výtečná. zdenka.halšková
09.09.2013
Paní Dýně
Přidávám k receptu fotku našich okurek. Já dávám na litr vody 35g soli (D. Lužná uvádí 40g soli). Nechávám vykvasit při pokojové teplotě a po týdnu uchovávám v lednici nebo až do jara ve sklepě.
24.08.2013
irca
Na litr vody dávám 20g soli a okurky nechávám kvasit v kuchyni.
19.08.2013
Paní Dýně
Pokud někdo vyzkoušíte tento recept, pošlete nám fotku :-)
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit