Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Kváskové koláče plněné okarou
Autor: monchi
Datum: 07.04.2013
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
VEČER:150ml vody,1,5 PL sladu,1PL rýž. sirupu,100ml oleje a 75g tuku Alsan zahřát. V míse smíchat 300g jemné špal. mouky, 4PL žitného kvásku, 1ČL umepasty, šp.soli, vanilky a citr. kůru a přilít vychladlou tekutou směs. Ručně chvíli hněteme, až se těsto nelepí na vařečku, příp. přidat vodu/mouku. V teple (nutné!) nechat kynout nejlépe do rána...

RÁNO lžící namoč. v oleji vzít potř. množství těsta a plnit náplní...
Okarová náplň: 250g okary, 2-3 PL rozinek, 2PL rýž. sirupu a šp. soli povařit 10 min. s trochou vody a ovesnou smetanou. Nakonec přidat citr. kůru a šťávu z ½ citrónu. Naplněné koláče klást na plech, péct v předehřáté troubě na 200°C, po 10 min. snížit na 150°C a upéct dozlatova (cca 20 min.).
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

24.06.2013
monchi
Kotulko, přiznám se, že už si nevzpomínám, co bylo důvodem kombinace oleje + tuku, každopádně v původním receptu je na 500g mouky uvedeno 200ml oleje z kukuřičných klíčků...
24.06.2013
monchi
Jedná se o mnou upravený recept Dáši Lužné Kváskové koláče s náplní z okary, tzv. Honzovy buchty z kuchařky Makrobiotické nedělní vařené, str. 19.
10.06.2013
Kotulka
Koláčky vypadají krásně. Mám dotaz,proč sepoužívá olej a Alsan? Nelze jen olej? Ovlivní to chuť či vlastnost těsta? Děkuju :)
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit