Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Jáhlo-ovesný nepečený dort s ovocem
Autor: Kamčítko
Datum: 11.08.2012
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Povaříme jáhly s oves. vločkami (v poměru cca 2:1), ke konci vaření přidáme trochu kukuřičné polenty. Vmícháme lžíci sladěnky či marmelády. Můžeme přidat cokoliv se hodí - oříšky, semínka, kousky ovoce... Přidáme lžíci agaru a vaříme ještě asi 2 min. Nalijeme do formy.
Nakrájíme ovoce a povaříme s trochou vody. Přidáme opět lžíci agaru a chvilku povaříme. Nalijeme na již trochu ztuhlý korpus.

Necháme ztuhnout a můžeme papat :)
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

14.11.2013
Paní Dýně
Obvykle bývá na sáčku s agarem napsaný poměr. Záleží jestli máte agar v prášku (10g na 1l tekutiny) nebo vločky.
22.10.2013
koala
a jak si mam pripravit ten agar?kolik vody:)?
30.04.2013
Paní Dýně
Agar se rozvaří, takže se může dát i do horkého.
29.04.2013
daode
ten agar dáme do horkého roztoku? nezdrcne se?
03.10.2012
Kamčítko
Ano, přesně tak, je to poměr jáhly vločky. Vody asi trojnásobně, děkuji.
21.09.2012
anonym
Vypadá to, že je to poměr jáhly a vločky, vody bych dala trojnásobné množství.
31.08.2012
petruš
a kdyz jahly a vlocky v jakem mnozstvi vody to mam povarit?dekuji
31.08.2012
petruš
ahojky,ten pomer je jahly a vlocky,nebo smes a voda?
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit