Detail receptu - použité ingredience a postup přípravy
 Lívanečky s ovocem
Hodnocení:
Recept č. 101, Chod: Dezert, Autor: ro.le, 25.11.2007 (2 hlasy)
Ingredience:
kvásek, mouka špaldová, mouka pohanková, marmeláda bez cukru
Lívanečky s ovocem
Postup přípravy / Složení MB talíře:
Pšeničný kvásek aktivujeme přidáním lžičky sladu, teplé vody a mouky a necháme ho pár hodin nakynout. Poté ho rozředíme vlažnou vodou na potřebné množství a zahustíme moukou špaldovou a pohankovou (té méně) na hustější, ale stále tekutou konzistenci. Těsto necháme kynout několik hodin a pak na lehce pomaštěném litinovém plátu nebo pánvi pečeme lívance. Zdobíme ovocnou marmeládou bez cukru.
Poznámky autora:
Zde byla použita marmeláda z ostružin rozvařených s hruškovou šťávou (propasírované), ozdobeno konopnými semínky a lžičkou sojového jogurtu.
Hodnocení receptu, odeslání dotazu či komentáře k receptu
Hodnotit recept a přidávat komentáře či dotazy mohou pouze přihlášení uživatelé.
Diskuze k receptu - komentáře a dotazy
Vendy, 10.04.2010
Lívanečky jsem dělala dnes jako desert a byly výborné přesto,že jsem místo pšeničného kvásku, který jsem neměla použila žitný :o) !
ha.jaja, 14.05.2011
Lívance jsem zkoušela začátkem týdne a dopadly výborně. Bohužel jsem zapomněla oddělat stranou trochu kvásku, tak budu muset zadělat nový. Zřejmě jsem těsto měla hustší, jelikož se mi na pánvičce nerozběhly pěkně jako palačinky, ale zůstaly o dost vyšší a menší, byly to spíše takové "beleše" jak říkáme u nás doma. Ty se u nás dělají nasucho na litinové plotýnce, což příště takto zkusím. Snědly jsme je napůl s povidly a napůl s malinovou marmeládou, chutnaly i nemb kamarádkám.
Věcný obsah: info@pani-dyne.cz, Web admin: admin@pani-dyne.cz