Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Lívanečky s ovocem
Autor: anonym
Datum: 25.11.2007
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Pšeničný kvásek aktivujeme přidáním lžičky sladu, teplé vody a mouky a necháme ho pár hodin nakynout. Poté ho rozředíme vlažnou vodou na potřebné množství a zahustíme moukou špaldovou a pohankovou (té méně) na hustější, ale stále tekutou konzistenci. Těsto necháme kynout několik hodin a pak na lehce pomaštěném litinovém plátu nebo pánvi pečeme lívance. Zdobíme ovocnou marmeládou bez cukru.

Zde byla použita marmeláda z ostružin rozvařených s hruškovou šťávou (propasírované), ozdobeno konopnými semínky a lžičkou sojového jogurtu.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

14.05.2011
ha.jaja
Lívance jsem zkoušela začátkem týdne a dopadly výborně. Bohužel jsem zapomněla oddělat stranou trochu kvásku, tak budu muset zadělat nový. Zřejmě jsem těsto měla hustší, jelikož se mi na pánvičce nerozběhly pěkně jako palačinky, ale zůstaly o dost vyšší a menší, byly to spíše takové beleše jak říkáme u nás doma. Ty se u nás dělají nasucho na litinové plotýnce, což příště takto zkusím. Snědly jsme je napůl s povidly a napůl s malinovou marmeládou, chutnaly i nemb kamarádkám.
10.04.2010
Vendy
Lívanečky jsem dělala dnes jako desert a byly výborné přesto,že jsem místo pšeničného kvásku, který jsem neměla použila žitný :o) !
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit