Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Zapečená pohanka se zelím
Autor: monchi
Datum: 22.04.2009
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Orestujeme cibuli, na kostičky nakráj. uzené tofu/tempeh, kmín a drcený koriandr. Podlijeme shoyu, přidáme pokráj. hlávk. zelí, trochu vody a dusíme asi 15 min. Nakonec vmícháme kvaš. zelí a pohanku (vařená se solí, bobk. listem a novým kořením). Směs dáme do pekáčku (vymaz. + vysypaný mišutkou), posypeme lněnými semínky a zapékáme asi 30 min.

Příprava je snadná a nezabere moc času. Někdy dělám jen z kvaš. zelí a dle chuti přidám např. trochu majoránky.
Na obrázku servírováno s lisovaným salátem (mrkev, daikon, jablko, rukola, hlávk. salát + jabl. ocet + umeocet + trochu tofunézy + pažitka). Kondiment: déle vařená řasa wakame ve vodě s tamari, nakonec přidáno pár kapek zázv. šťávy.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

23.04.2009
anonym
Čím více ingrediencí zejm. extrémů (tedy i koření) - tím větší energetický chaos. V jednoduchosti je krása :-)
22.04.2009
monchi
ro.le, přiznám se, že takovou reakci na pohanku na jaře jsem docela očekávala. Já vím, že pohanka je moc jang, ale také vím, proč jsem se právě teď rozhodla ji uvařit - v posledních dnech jsem se cítila hrozně jin a přesně na tento druh jídla jsem dostala chuť - prostě se jím zahřát. A co je špatného na té kombinace koření? Pravda, dnes jsem poprvé použ. bobk.list+nové koř. do pohanky, jindy použ. jen kmín + koriandr, ale stejně...?
22.04.2009
anonym
Monchi, pozor na tu pohanku, zejména teď na jaře. A navíc zapečenou. To je ideální jídlo na ledové zimní dny. Také si dávej pozor na překombinování koření v jednom jídle: kmín + koriandr + bobkový list + nové koření + zázvor
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit