Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Vánoční cukroví: Pracny
Autor: anonym
Datum: 15.12.2007
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
15 dkg mouky, 8 dkg oleje, 5 dkg javorového sirupu, 1 lžička kakaa (nebo karobu), 5 dkg oříšků, po špetce skořice, badyánu a hřebíčku. Mouku jsem použila špaldovou, olej slunečnicový a oříšky 1/2 vlašské a 1/2 lískové

Těsto namačkáme do formiček předem vytřených olejem. Ihned po upečení vyklámíme a sypeme sušeným obilným mlékem.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

20.12.2012
lucecitka
Musim se take pridat k chvale, pracny jsou vyborne a udelat z nich orechy je take moc dobry napad. Diky.
15.12.2012
lulu
Jo jeste jsem zapomnela dodat, ze mouku si melu doma sama a to je mozna ten problem, protoze ma tendenci mnohem vic sat. Takze tento problem s testem se tyka u domaci mlete. Pak jsem take pouzila misto sirupu slad a misto orechu mandle. Jdu je naplnit kremem z amasake. Mnam!
15.12.2012
lulu
Tak jsem prave dopekla a musim se v zajmu vsech ostatnich vyjadrit :D Testo jsem udelala podle receptu akorat bez kakaa, nybrz jsem z testa delala orechy, ktere chci plnit kremem. Uz kdyz jsem vcera zadelavala testo, tak jsem propadala panice, jelikoz jsem nebyla schopna ho spojit v konzistentni hmotu. Byly to jen same drobky. Nicmene jsem ho dala na noc do lednicky a doufala, ze rano bude lepsi. Nebylo. Nastesti jsem to nevzdala a zkusebne natlacila testo do jedne formicky (presne jak pise Lenka, droli se, ale natlacit jde) a jake bylo me prekvapeni, kdyz jsem pak vyklopila (uplne bez problemu a nejakeho predchoziho mazani formicek) nadherny a hlavne chutny orech! Takze nenechte se odradit, i kdyz testo vypada spise jako drobenka, natlacte ho do formicek a sup s nim do trouby! Stoji to za to :-)
12.12.2010
anonym
Právě jsem je dopekla a musím uznat, že jsou skvělé a pěkně křehké. Mouku jsem dala bílou špaldovou a celozrnnou pšeničnou. Těsto se sice v průběhu drobí, ale není problém, ho natlačit do formiček.
09.12.2010
veronika26
vynikající
06.01.2009
anonym
Výborné,já přidávám ještě bio citrónovou kůru a vinný kámen-jsou pak nadýchanější
05.01.2009
pinzetka
Dobrota
17.12.2008
lety
Jsou výborné i z bezlepkových mouk.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit