Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Vánoční cukroví: Datlové hvězdičky
Autor: Paní Dýně
Datum: 12.01.2018
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Ingredience:
300 g špaldové mouky jemné
1 čaj. lžička kypřicího prášku do pečiva
1 čaj. lžička skořice
špetka mleté vanilky
180 g rostlinného tuku nebo másla
100 g datlového sirupu
100 g mletých lískových nebo vlašských oříšků
100 g sušených datlí (na chvíli zalít teplou vodou, nechat nasáknout, pak zcedit a datle nakrájet na velmi jemné kostičky)
1 pol. lžíce citronové šťávy

Všechny ingredience smícháme a těsto necháme odpočinout nejlépe přes noc v chladnu v mikrotenovém sáčku.

S těstem se velmi dobře pracuje, vyválíme ho na 3-4 mm silný plát a vykrajujeme hvězdičky nebo jiné tvary. Upečeme jako pečeme jiné cukroví.
Hotové zdobíme namáčením do rozpuštěné čokoládové polevy a sypeme mletými oříšky.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

Vaše výtvory
Paní Dýně: Datlové hvězdičky
Paní Dýně: Datlové hvězdičky
Paní Dýně: Datlové hvězdičky
Paní Dýně: Datlové hvězdičky
Paní Dýně: Datlové hvězdičky
Paní Dýně: Datlové hvězdičky
Pro přidání fotky se musíte přihlásit