Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Švestkový koláč z amasaké
Autor: anonym
Datum: 22.08.2009
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Amasaké přecedíme a hustější část použijeme na koláč (to ostatní třeba zavaříme do skleniček). Zahustíme to okarou popř. ještě mišutkou, dáme na plech s pečícím papírem a poklademe švestkami. Můžeme posypat drobenkou (inst. rýžová nebo jiná kaše, suš. mléko, olej), mletým mákem apod. Upečeme.

Tentokrát jsem dělala amasaké z rýže a ovsa a jako startér jsem poprvé dala koupené KOJI. Výsledek byl neuvěřitelně sladký, vřele doporučuji.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

29.03.2013
d3nnyska
Mňam, je výborný, dělala jsem ho z jáhlového amasaké, které jsem ještě pak povařila v mléce s příchutí smetany (zajíc) pekla jsem ho stejně dlouho jako Marketa a byl snědený hned a to i přesto že raději preferují větrníky z cukráren :)
21.09.2009
marketa
Výborný koláč! A taky rychlý, dělala jsem ho s broskvemi. Pekla jsem ho cca 50 min při 175C, byl trochu vyšší. Ale fakt výborný :-)
31.08.2009
Luu
Můžu se zeptat na přesné dávkování, kolik čeho?Už jsem zkoušela dělat několikrát koláč a vždy nakonec skončil v koši. Já se snad nenaučím péct zdravě. A přitom to vypadá jednoduše a chutně nahoře na obrázku.
30.08.2009
lety
to je u nás nejoblíbenější ovocný koláč, dělám ho s veškerým ovocem a taky s mákem a vždy má úspěch a navíc je to absolutní rychovka. Já tedy místo mišutky zahuštťuji pohankovou moukou, myslím, že mi to líp drží pohromadě, ale určitě to bude velmi dobré i s mišutkou.
23.08.2009
monchi
Jak jsem již před nedávnem psala do diskuze - amasaké s KOJI je opravdu chuťově lepší a nesrovnatelně sladší než z pšenice. Také na něj nedám dopustit! Na ovesné s KOJI se rovněž chystám - posledně jsem ovesné dělala s pšenicí, ale až tak moc odvázaná jsem z něho nebyla.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit