Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Perník z amasaké
Autor: Vendy
Datum: 04.05.2009
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Pšeničné a ovesné vločky (40 dkg)rozmixujeme na mouku, přidáme perníkové koření, 30 dkg rozinek,6-8 lžic oleje, zalijeme vlažnou vodou a necháme chvíli bobtnat. Pak přidáme 20 dkg od večera namočených sušených švestek i s tekutinou. Přidáme amasaké z 250g obiloviny a dosladíme jablečným koncentrátem (2-4 lžíce)

Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 175 stupňů asi 50 minut. Pak můžeme potřít polevou z carobu, palmového tuku a sladěnky nebo pomazat marmeládou bez cukru a posypat oříšky.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

06.05.2009
Vendy
Recept je z kurzu Dáši Lužné, lépe řečeno z kuchyně Jarky Bílkové, která na kurzu vařila a připravila nám skvělé moučníky :-).
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit