Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Obilný krém s kokosovým mlékem
Autor: Paní Dýně
Datum: 14.05.2018
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Na krém budeme potřebovat vařenou obilovinu - jáhly a bílou kulatozrnnou rýži (ideálně zbytek kaše nebo přílohy od oběda), tak si vaření naplánujte tak, aby vám trochu zbylo.

Dále si předem namočíme slunečnicová semínka (stačí 30 minut, ale můžeme je namáčet i přes noc). Pokud to předem nestihneme, nevadí, semínka jdou poměrně dobře rozmixovat i nenamočená.

Ingredience:
250 g vařených jáhel s bílou rýží
70 g kokosového mléka
100 g slunečnicových semínek
50 g javorového sirupu
špetka vanilky
---
30 - 60 g kokosového oleje (jen pokud chceme krém uchovat déle)

Všechny ingredience dáme do mísy a pečlivě je rozmixujeme na hladký krém. Pokud jsme si semínka předem namočili, krém nám půjde rozmixovat lépe.

Kokosový tuk v receptu být vůbec nemusí, pokud krém máme k rychlé konzumaci. Použijeme ho tam jen v případě, že krémem chceme např. zdobit dort. V tom případě dáme nejprve vyšlehaný krém ztuhnout do ledničky a až poté zdobíme.

Krémem plníme např. palačinky, ozdobíme jím lívance, kaše nebo poháry s ovocem. V horkých letních dnech si ho pěkně vychladíme, bude pak velmi osvěžující.

Tip: Slunečnici můžeme v receptu nahradit kešu ořechy.

Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

Vaše výtvory
Paní Dýně: Obilný krém s kokosovým mlékem
Paní Dýně: Obilný krém s kokosovým mlékem
Paní Dýně: Obilný krém s kokosovým mlékem
Pro přidání fotky se musíte přihlásit