Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Nepečený perník
Autor: marketa
Datum: 17.01.2010
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Dala jsem vařit 4dcl propláchnutých jáhel do 1l obilného mléka. V trošce mléka jsem si předem rozmíchala cca 2 lžíce biokakaa a přidala k jáhlám. Po uvedení do varu jsem přidala spařené a nakrájené rozinky, špetku soli, trošku obilného sirupu a perníkové koření. Vše jsem vařila cca 35 min, příležitostně podlévala vodou a poté nechala v pekáčku ztuhnout. Jen se po něm zaprášilo :-)
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

24.05.2011
sara
S perníkem nemá nic moc společného (opravdu jen to koření) a je to moc mokré. Jsem zvyklá na makrobiotiku, takže jsem to snědla a přispělo k tomu i to, že jsem si to vylepšila domácí marmeládou a polila čokoládou, ale zbytek rodiny moc nadšený nebyl.
19.01.2010
xylda
Vařila jsem dnes jáhly na napařovaný sladký chlebíček. Pak jsem uviděla tenhle recept a do vařících se jáhel přisypala trochu kakaa, obilného mléka, perníkového koření a pšeničného sirupu. Nechala dovařit, vyklopila do formy, po zchladnutí polila karobovou polevou a pak už jsem jen sledovala boule za ušima mých synů. Super nápad.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit