Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Makrobiotický talíř s černými fazoleni
Autor: anonym
Datum: 10.01.2008
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Obilovina: Pohankové placky Bílkovina: Černé fazole uvaříme s kombu. Vedle na tuku orestujeme na větší kusy pokrájenou cibuli, dáme tamari, trochu kukuřice, fazole (bez vody), tymián a lehce podusíme. Nakonec zakápneme zázvor. šťávou. Zelenina: Dušená kedlubna gigant, v závěru dochucená kvaš. zelím. Dále na tuku orestovaná mrkev. Kondiment: Řasa wakame dušená v shoyu a vodě asi 40min až se rozvaří

Pohankové placky: Do osolené vřící vody (2,5dílu) vsypeme pohankovou lámanku (1 díl), necháme probublat, odstavíme a dáme vychladnout. Pak pokud je třeba vmícháme ještě pohankovou mouku (asi tak 1/4 množství lámanky), kmín, majoránku, šalotku a pár lžic oleje. Pečeme 10-15 minut na pečícím papíru.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

03.04.2009
monchi
Dle receptu pí. Lužné jsem použila yzop místo zde uvedeného tymiánu (ale příště vyzkouším) a výsledná chuť byla fantastická! Souhlasím, placky byly vláčné. Kondiment jsem dělala s arame vařenou se shoyu + sekanými mandlemi + sezamovými semínky. Mrkev: vzhledem k jarnímu období jsem raději zvolila blanšírování. Tento mb talíř = 1*
10.01.2008
anonym
Uvařeno podle knihy D. Lužné: Makrobiotické nedělní vaření, jídlo pro 3. neděli v listopadu. Fazole měly být ochucené tamari i umeoctem, ale já je zároveň nedávám. Místo mrkve tam měla být dýně pečená v troubě na shoyu a oleji, nakonec přidaná zázvorová šťáva. Čekala jsem že placky budou suché a tuhé, ale byly naopak příjemně vláčné.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit