Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Léčivé jídlo ze sojových bobů
Autor: anonym
Datum: 01.11.2008
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Sóju přes noc namočíme, ráno promneme abychom odstranili co nejvíce slupek a vyplavíme je. Důkladně propláchneme, dáme čerstvou vodu, řasu kombu a vaříme 50 minut pod tlakem. Pak přidáme větší množství nahrubo nakrájené cibule a mrkve a ještě vaříme asi 45 minut, ale již bez tlaku. Potom přidáme shoyu, miso nebo sůl a ještě 5-10 minut provaříme.

Je to jídlo, které doporučuje Kushi i Průchová při nedostatku vitality, chronické únavě, nadměrné ztrátě hmotnosti, anemii, slabé sexuální energii, kojení, atp. Průchová jídlo popisuje jako všestrannou léčivku (na kurzu říkala, že zejména pro ženy vhodné). Můžeme uvařit ve větším množství a denně pak konzumovat několik lžic směsi (ohřát, jako doplněk jídla nebo polévky)

Toto jídlo nám během pobytu uvařila Věrka Chasáková. Sója upravená podle výše uvedeného receptu byla ještě dochucena orestovanými kouskami ryby (file pangasia) a zahuštěna škrobem. Podáváno s uvařenou rýží zabalenou do rýžového papíru (podušeno na pánvi), salátem (jablko a mrkev blanšírované ve slané vodě, pak nastrouhané se syrovou vodnicí, ochucené citronem).
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

15.05.2015
Paní Dýně
Něcom jíme kvůli zásaditosti a čerstvosti (saláty, čerstvě upravenou zeleninu) a jiné věci kvůli jejich chuti nebo blahodárnému účinku (dlouhé vývary, déle dušená zelenina). Vždy by tam ale měla být nějaká ta čerstvě upravená zelenina.
09.05.2015
alenkac
Chi se zeptat, jestli nevadí, že mrkev se sójou bude uvařená a pojídá se následující dny. Zelenina po uvaření a zchládnutí by se už neměla jíst, protože se změnil její charakter nebo ne?Nebo v tomto receptu to nevadí? Jsem začátnice, tak jen zjišťuji informace. Děkuji moc za odpověď
28.12.2009
komár
Chutná mi.skvělá jemně nasládá chuť!!
17.11.2008
marketa
Bylo to moc dobré a chutnalo i mému příteli :-)
03.11.2008
babida
Sóju je lépe po namočení nechat přejít varem a pak teprve odslupkovat. Jde to lépe. Jídlo má vynikající chuť.
01.11.2008
anonym
Toto jídlo nám během pobytu uvařila Věrka Chasáková. Sója upravená podle výše uvedeného receptu byla ještě dochucena orestovanými kouskami ryby (file pangasia) a zahuštěna škrobem. Podáváno s uvařenou rýží zabalenou do rýžového papíru (podušeno na pánvi), salátem (jablko a mrkev blanšírované ve slané vodě, pak nastrouhané se syrovou vodnicí, ochucené citronem).
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit