Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Kaše s luštěninovou pomazánkou
Autor: Paní Dýně
Datum: 28.02.2018
Chod: Snídaně, Kaše
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Těšíme se na jaro, ale ono stále mrzne, jako když praští! A nám už pomalu dochází zásoby energie v těle. Tak si pojďme k snídani udělat vydatnou kaši z ječných krupek, kterou doplníme i o bílkovinu - luštěninovou pomazánku.
Když jsme pomalí, unavení a zmrzlí, tak bílkoviny rozhodně pomohou, přidáme si je i na snídani.

Kaši uvaříme z ječných krupek (perličky, lámanka), které je lépe předem namočit. Krupky kupujeme přímo ve mlýně :-)
Já ji mám ráda jen krupkovou, ale dětem chutná více, pokud je uvaříme 1:1 s bílou rýží nebo s vločkami. V zimě přidávám lžičku kvalitního oleje.

Kaši doplníme čerstvě uvařenou zeleninou. My jsme si dali i fazolky, snad tím už to jaro přivoláme :-) A nezapomeňte na kopeček luštěninové pomazánky. My máme pomazánku z bílých fazolí z předchozího dne. Pokud pomazánku nemáte, stačí za tímto účelem rozmixovat zbytek luštěninového jídla.

Recept na fazolovou pomazánku: http://pani-dyne.cz/recepty/pomazanka-z-bilych-fazoli/716/

Posypáno gomasiem s mořskými řasami.
Je to lahůdka, vyzkoušejte!

Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

03.03.2018
Paní Dýně
Recept na fazolovou pomazánku: http://pani-dyne.cz/recepty/pomazanka-z-bilych-fazoli/716/
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit