Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Jablková buchta
Autor: marketa
Datum: 22.10.2008
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
1 hrnek hladké pšeničné mouky, 1 hrnek polohrubé pšeničné mouky, 1 hrnek kukuřičné mouky, 1 hrnek nasekaných/namletých ořechů/semínek/máku, 1 BIO prášek do pečiva (na 1 plech), špetka soli, skořice, 1 hrnek kukuřičného/rýžového sirupu, 2 hrnky nakrájených oloupaných jablek, předem (v mirinu) namočené rozinky.

Důkladně promícháme suchou část, přidáme jablka, obalíme je suchou směsí a nakonec přidáme sirup a rozinky. Těsto zaděláme vodou nebo obilným mlékem na konzistenci hustší krupicové kaše. Pekáč vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Pečeme cca 40 min při 180 C.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

02.01.2014
marite
prave jsem dopekla, parada, buchta vyborna, vybehla krasne, upekla se za stanovenou dobu proste super, a to mi peceni vylozene nejde.... muj zaprisahly ne mb manzel se muze utouc :) diky moc za tento recept
20.04.2013
superhrn
Dala jsem mouku hladkou špaldovou (nejsem pro bílou mouku), celozrnou žitnou a kukuřičnou mouku a výborné.
10.04.2013
yogi
hrnek je nejaka objemova miera,alebo je to akykolvek hrnek? :).zodpoveda to anglickemu cups,alebo je to ine? dakujem.
09.04.2013
mysh
Buchta je výborná, použila jsem slad místo sirupu a dala ho o dost méně. Buchtu jsem ještě podélně rozkrojila a namazala hruškovomalinovými povidly, byla to pohádka. Příště zkusím bez sladu jen s těmi povidly. Pekla jsem necelých 40 minut a byla krásně rovnoměrně propečená.
19.03.2013
superhrn
Jen bych chtěla podotknout ohledně toho co tu čtu. Buchtu jsem měla upečenou ani ne za 30 minut a mazlavá nebyla. Krásně mě naskočila hned.
19.03.2013
superhrn
Buchta výborná. Dala jsem necelý hrnek Sladovitu a zas tak sladké to nebylo, příště dám více. Nedala jsem teda rozinky, tak to bylo třeba tím. Ale buchta vynikající, jen se po ní zaprášilo.
30.01.2013
matejpet
A ještě jsem ke skořici přidala perníkové koření.
30.01.2013
matejpet
Vynikající. Podle momnetálně dostupných surovin doma jsem upravila na: 1hr CZ pš.mouky, 1hr CZ ječné, 1hr kukuřičné krupice, málo rozinek doplnila pár datlemi a namočila v jablečné šťávě, k trošce mandlí přidala sezam a slunečnicové semínko. Pekla jsem ve vyšší kameninové formě, takže to trvalo asi o 10 minut déle, po 40 minutách to uvnitř bylo ještě moc vlhké.
15.10.2011
ajka
Buchta se mi vůbec nepodařila, ani s práškem do pečiva nenaskočila, z plechu nešla oddělat a vevnitř byla mazlavá a mokrá, ani sladká nebyla :( Nevím, kde byla chyba (moc vody?), vše jsem dělala podle receptu a po dopečení vypadala nádherně...
08.05.2011
anonym
Otázka spíše zní, co je makrobiotické pro nás? Záleží na mnoha okolnostech a na našem přístupu k makrobiotice. Když se to vezme kolem a kolem, tak makrobiotické je vlastně úplně všechno...
06.05.2011
Petra Sokolova
Me by zajimalo, jeslti je makrobioticke pouzivat prasek do peciva i kdyz je bio...
18.04.2011
ha.jaja
buchta nám chutnala, osobně mi přišla hodně sladká, ale dětem to evidentně nevadilo. pěkně naběhla, na můj vkus mírně drhla na jazyku, chutnější mi přišla druhý den, kdy byla vlhčí a mírně chlazená (měla jsem ji v komoře), to neměla chybu
10.02.2010
anonym
Na 2 hrnky mouky, hrnek orechu a hrnek jablek jsem dala necely hrnek vody.
10.02.2010
tara
To je teda zajímavé. A kolik jsi tam dávala toho mléka/vody?
09.02.2010
anonym
tara: tak jsem to vcera pekla zas, tentokrat jsem do testa jablka nastrouhala a dala jsem kyprici prasek. Naskocilo to pekne, ale zase se to hrozne dlouho peklo a jak jsem to porad kontrolovala, zase ta buchta splaskla. Pekla jsem to hodinu a pul, pak jsem to vzdala, Po vychladnuti to ale bylo dobre a chutne, i kdyz uprostred ponekud mazlave.
09.02.2010
tara
pekla jsem to 40 dle receptu, ale spíš uvažuju, jestli dlouho nestálo těsto než jsem ho dala píct. Čekala jsem na uvolnění trouby... ale zas tak dlouho to nebylo, tak nevím. Mělo to stejnou konzistenci, jako všechny karbanátky, které jsem se pokoušela místo smažení péct v troubě - na povrchu vyschlé a jakoby udělané, uvnitř nedodělané.
08.02.2010
anonym
tara: a jak jsi to dlouho pekla? Ja nevim, cim to je, ale temer vsechny buchty, ktere jsem podle zdejsich receptu zkousela, jsem pekla tak o pul hodiny dele, nez se v receptech uvadi.
07.02.2010
tara
Mě zase vůbec nevyskočila ani s prdopečem a navíc se uvnitř nepropekla. Nevím, jestli jsem tam nedala moc toho mléka. Kolik jste ho na ten poměr uvedený v receptu dávali? já jsem těsto po plechu roztírala stěrkou, takže nebylo zrovna tekuté, spíš kaše. Tak nevím, kde byla chyba. Ale chutná dobře.
01.02.2010
anonym
Takze jsem to vyzkousela bez kypriciho prasku i kvasku a vysledek je chutove moc dobry. Konzistenci to ma spise jako makovec (davala jsem misto orisku mak). Jen jsem mela jablka misto krajeni na kousky radeji nastrouhat. Kdyz ta buchta neni naskocena, kolem kousku jablek se vytvorily praskliny a kratery, takze vypada dost nevzhledne:-)
30.01.2010
anonym
Tak to vyzkoušej, určitě se to povede i bez toho!
30.01.2010
anonym
Dekuji za odpoved ro.le. Ja jsem to ale myslela tak, jestli jde ta buchta udelat bez jakehokoli kypridla nebo kvasku. Momentalne nemam doma ani to ani to a ta buchta me laka, jen nevim, jak by to bez toho dopadlo:-)
27.01.2010
anonym
Zatím ne, ale klidně bych ho nahradila lžící kvásku.
27.01.2010
anonym
Nezkousel jste to nekdo bez toho prasku do peciva?
05.01.2010
Terez
Skvělý recept, buchta nám moc chutnala, díky!
13.09.2009
Vendy
Buchta byla moc dobrá, jen na nás dost sladká, místo sirupu jsem použila slad, příště ho dám určitě o něco méně. Jinak rychlé, výborné...dávám hlas !
30.03.2009
xylda
Zkusila jsem tuhle buchtu udělat úplně bez sladu a byla výborná. Jen jablíček bylo trochu víc než 2 hrnky a rozinky byly půl na půl s datlemi povařené ve vodě se špetkou soli.
05.03.2009
hanulka
buchta opravdu výborná-doporučuji a dávám hlas :-)
28.01.2009
xylda
Už jsem tuhle výbornou buchtu dělala 2x a pokaždé se po ní jen zaprášilo.
27.01.2009
anonym
moc chutnala i všem mým neMB přátelům. dávám plný počet hlasů
14.12.2008
Evik 24
Buchta je výborná.....
09.11.2008
anonym
Výbroná buchta. Dost sladká a to jsem místo sirupu dala jen necelý hrnek ječmeného sladu. A taky myslím, že stačí bez polevy.
27.10.2008
Beruška
Perfektní, pro jedlé i pro nemakrouše i bez polevy.
23.10.2008
marketa
Ta hladká pšeničná mouka je bílá, poluhrubá je celozrnná. Obě jsem kupovala ve zdravé výživě. Buchtu je možné ještě potřít polevou nebo mandlovým máslem nebo pokapat sladěnkou. Ale dostatečně sladká je i bez toho :-)
22.10.2008
anonym
Marketo, pšeničná mouka celozrnná nebo bílá?
22.10.2008
marketa
Recept je z kurzu p. Terešové.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit