Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Dort z amasaké
Autor: lety
Datum: 11.04.2009
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Korpus: jednu skleničku amasaké smícháme s kokosem do husté kaše a vlijeme do dortové formy vrstva jen asi 1 cm, aby se to propeklo a jako druhou vrstvu uděláme polevu z asi 150 ml vody, 1 lžíce sladěnky, hodně namletého maku a trošku pohankové mouky. Mělo by to mít hustotu lité bábovky. Nalijeme na první vrstvu a dáme do trouby na 200 stupňů, pečeme dokud maková vrstva mírně nezrůžoví.



Krém z amasaké: Puding z čtvrt litru obilného mléka mixujeme s amasaké, mandlemi (mandlovým máslem) atd. Natřeme na upečený korpus. Třetí vrstva - tvaroh: bílé tofu povaříme se sladěnkou a rozmixujeme s amasaké s kapkou jablečného octa (imitace tvarohu), přidáme namočený agar a pět minut vše dohromady povaříme. Necháme trošku vychladnout a naplácáme na dort a necháme ztuhnout. Zdobíme krémem.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

25.01.2014
muff
Bezva dort, dělala jsem jej dceři ke třetím narozeninám a i manžel, který se stravuje více méně konvenčně a sladké moc nemusí jej pochválil. Pro ostatní ne mb gratulanty byl, myslím, málo sladký. Akorát se mi trochu roztekla prostřední vrstva, asi jsem přidala moc amasaké do pudingu, příště přidám maizenu nebo prohodím s tofu vrstvou.
30.08.2010
Meduline
Ahoj Lety,všimla som si,že všetky tvoje recepty sú bezlepkové. Vyrábaš si amasaké sama alebo ho kupuješ? Nevieš mi povedať, či je vhodné aj pri bezlepkovej diete, keď ho spravím z bezlepkových obilnín? Nevadí tam tá trocha pšenice ako štartér? Ďakujem za odpoveď :-) Meduline
16.04.2009
lety
Amasaké bylo rýžové a hnědý krém je stejný základ jako bílý, ale do pudingu jsem přidala trochu Alsanu Bio a carobu a cara. Ten Alsan proto, aby mi to ztuhlo na hustotu na stříkání.
14.04.2009
Beruška
Vypadá to moc pěkně. Z jakého to máš amasaké (myslím jaké obiloviny) a z čeho je ten nahnědlý zdobící krém.
12.04.2009
lety
Korpus je z knihy, která se pravděpodobně jmenuje Jáhly, pohanka,kukuřice, rýže od Márie Čermákové. Ale protože jsem si neofotila přední stranu, tak přesný název už nevím.
11.04.2009
lety
Ještě se mi do receptu nevešlo, že dortovou formu je potřeba vyložit pečícím papírem, protože jinak se moc nedá vyklopit a vyklápím korpus až po úplném vychladnutí, teprve potom je tuhý.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit