Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Dětské: Pohárek s amasaké
Autor: anonym
Datum: 16.01.2008
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Připravíme si amasaké, zde bylo z rýže natural short. Hotové ho přepasírujeme, abychom získali hladký krém a nakonec ho povaříme s agarem. Nalijeme do pohárků a necháme ztuhnout. Jako druhou vrstvu jsem podusila kousek mrkve se sušeným ovocem (meruňky, hrušky), kapkou oleje a šp. soli. Vše pomačkala šťouchadlem na brambory a zahustila škrobem. Navrchu ozdobíme opraženými dýňovými semínky.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

01.05.2009
anonym
normální kovové šťouchadlo
01.05.2009
monchi
Já nedám na kvalitní nerez pomůcky v kuchyni dopustit - tedy i šťouchadlo!
30.04.2009
e.luci
To šťouchadlo na brambory používáte kovové(klasické)? ...řeším teď nádobí, kupuji kvašák, skleněný hrnec,... a jsem moc spokojená s keramickými noži.
28.04.2009
anonym
Asi. Ale obešlo by se to i bez toho.
28.04.2009
monchi
Ovocná směs: mrkev, suš. meruňky a čerstvé jablko jsem podusila se šp. soli v dom. jablečném moštu naředěném studeným čajem bancha, nakonec jsem zahustila kuzu - vzniklá ovocná směs plně nahradí marmeládu (díky své sladkosti). Dotaz: proč se má směs dusit s kapkou oleje? To kvůli vstřebání vitamínu A z mrkve?
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit