Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Zákusek z fazolí adzuki
Autor: ro.le
Datum: 22.11.2007
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
fazole azuki
řasa kombu
jablka
ořechy
mandle
kokos
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Fazole adzuki doměkka uvaříme s řasou kombu. Z jablek odstraníme jádřince, nakrájíme na čtvrtky, poklademe na plech, posypeme pár zrníčky soli a v troubě pečeme do změknutí. Pečená jablka a uvařené fazole společně propasírujeme. Podáváme jako pyré posypané oříšky nebo směs zahustíme mletými semínky nebo oříšky a servírujeme jako kuličky. Výsledný dezert vás mile překvapí svojí lahodnou chutí :-)

Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

28.05.2014
leusa
Taktéž se přidávám s chvalou ;-) jen jsem měla fazole uvarené s kaštany a susenymi merunkami jako základ, asi bylo těch fazolí i kastanu příliš, tak to mělo takovou surovou (spíše fazolovou) chuť - vic jako pomazánka nez pyré či krém ;-( naštěstí jsem vyhledala tenhle recept a přidala jsem pro změnu jablečno-Hrušková povidla a nasekané mandle a výsledná chuť konečně vynikající ;-) navrch něčím zítra ozdobime a dáme si ke svacince...
26.03.2013
cacomiri
Skvely dezertik, chuti vsetkym
16.12.2012
smaj.lik
Kuličky se povedly a jsou opravdu vynikající. Zkusila jsem obalit v kokosu a jiné v karobu a ty opravdu nemají chybu. Jsem zvědavá co na to ostatní neMB.
24.10.2011
midsummer
Výborné - lahodná chuť. Taky jsem to rozmixovala tyčovým mixérem.
21.10.2011
veracer
Výborný dezert. Náš favorit. Teď jako těhu takové mlsání opravdu oceňuji. :-).
07.09.2011
stirinka
Vyzkoušela jsem, teď se chladí a zřejmě bude snědeno k snídani :D. Jen jsem zatím nedosáhla konzistence, jakou jsem si představovala...mixovala jsem tyčovým mixerem v nádobce, příště zapojím silnější techniku, ale jinak super recept!
07.09.2011
zilvar
kase dobra, nicmene at zahustuji jak zahustuji, porad je to do kulicek neformovatelna zalezitost. to uz jsem dala jeden balik mandli a jeden balik vlaskych orechu. zkusim to dat na chvili do lednice, jelikoz uz zadny jiny orisky nemam....
11.09.2010
ibernie
Výborné, dělala jsem již podruhé. Mám z toho vždy přesnídávku. Koule ani náhodou. Ale nevadí, i tak to chutná. A to kdyby moji vybíraví plodi věděli, že to je z fazolí!!!
18.03.2009
Vendy
Moc dobrý dezert, jen nikdo z rodiny nebyl schopný poznat z čeho vlastně je :-)Dávám hlas !
11.03.2009
monchi
Dnes jsem pro změnu uvařené fazole rozmixovala s domácím protlakem z jablek, rybízu a josty a směs jsem zahustila mletými lísk. oříšky a mandlemi- vzhled opravdu jako jahodová přesnídávka a chuť příjemně oříškovo-ovocná :-) Díky za vynikající recept!
16.01.2009
ro.le
To záleží jen na tobě, výsledná chuť bude pokaždé trošku jiná. Já bych dala na hrnek uvařených fazolí (do vaření cca 3cm kousek kombu) tak tři jablka. Vyzkoušej :-)
16.01.2009
monchi
Chystám se tento recept vyzkoušet, ale zajímalo by mne, jaké množství resp. poměr surovin, tj. adzuki, jablka, kombu mám použít.
21.11.2008
marketa
Můj přítel to považoval za jahodový dezert :-)
21.11.2008
marketa
Já jsem jablíčka uvařila v jablečném moštu (nechtělo se mi rozpalovat troubu) a na závěr vše rozmixovala. Byl to výborné :-)
21.01.2008
stevey
Výsledná chuť mě opravdu mile překvapila, ale asi jsem dala hodne jablek a tak to byla spis konzistenci i chuti takova přesnídávka, servirovala jsem to k odpoledni svačince s praženou slunečnicí a bylo to výborné.
09.12.2007
ro.le
Myslím, že v tomto případě to můžeš i rozmixovat. Je to snadnější a výsledný efekt stejný :-)
09.12.2007
aknela75
To vypadá dobře, mám chuť to zkusit. Jen musím ještě koupit pasírovač. Přes síto je pasírování děsný.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit