Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Jablkovo tvarohový koláč
Autor: anonym
Datum: 27.10.2009
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme a vložíme do pečící olejem vymazané kulaté formy,pokapeme sladěnkou rozředěnou vodou a citrónem, klademe jablíčka pokrájená na plátky,opět pokapeme sladěnkou. Dáme vařit tofu a rozmixujeme zatepla s trochou ovesného nebo sójového mléka,přidáme 2 PL másla Alsan,na doslazení sirup (javorový). Tofu nalijeme do formy. Posypeme skořicí.

Vložíme do vyhřátě trouby, pečeme na 170°C.
Výsledek je báječný, křehký a lehký.
Dá se udělat i obyčejně bez tofu, jen použiji více jablíček.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

14.05.2017
Berenika
Opravdu vynikající! I rodiče se oblizovali. Tofu jsem měla taky hedvábné, takže výsledek vůbec nebyl cítit po tofu. Listové těsto sice kupované (domácí jsem zkoušela jednou a byla to katastrofa), ale aspoň vegan a bez konzervantů.
26.07.2011
Nufka
Dnes jsem dělala manželovi k narozeninám, tofu jsem použila hedvábné bez Alsanu a bylo to super! Zmizel místo večeře:-( Ta už se do bříška nevešla:-)
13.08.2010
ibernie
Opravdu chutný kompromis. Měla jsem lehce tužší spodek-použili jsme celozrnné listové těsto. Hedvábné tofu - úžasný, využila jsem ho poprvé. Opravdu hedvábné. Manžel se olizoval.
06.06.2010
Stela
Jako kompromis pro makro a nemakro přátelé-skvělý! (ikdyž asi spíš pro nemakro, obzvlášť když jsem použila koupené listové těsto ?!?)Hedvábné tofu(na podobné náplně a krémy je hedvábné tofu bezkonkurenční!!) jsem povařila s trochou vody, špetkou soli, hrozinkami, horké rozmixovala s plátkem Alsanu a nalila na jablíčka (bez sladěnky) a upekla.Výborné i jako vlažný moučník!
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit