Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Kváskové koláčky
Autor: komár
Datum: 11.08.2009
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
kvásek
mouka sójová
mouka kukuřičná
sirup obilný
mléko obilné / sójové
škrob kukuřičný
šťáva jablečná koncentrovaná
povidla bez cukru
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Zaděláme těsto z kvásku,asi 200g špaldové,50g kukuřičné, 30g sojové mouky,4 lžic oleje (sezamový),rýžového sirupu a ovesného mléka. Necháme vykynout,pak klademe na plech s peč.papírem drobnější koláčky s důlkem vprostřed,potřeme je jabl.koncentrátem rozmíchaným se skořicí a upečeme.

Hotové je naplníme např.povidly bez cukru apod. nebo třeba polevou z trochy ovesného mléka,koncentrátu a maizeny nebo polevou ze sladěnky,kterou napěníme na oleji a zahustíme maizenou.

Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

11.02.2014
venisy
Paní Dýně, děkuji za odpověď! Je moc milé, jak rychle na dotazy reagujete. A že to není poprvé, co mi radíte... Koláčky už jsou v troubě a nááááádherně voní. Už se na ně těším! Děkuji za úžasné stránky!
11.02.2014
Paní Dýně
Já mám doma jen žitný a dělám kvásková jídla na slano i na sladko. Stačí vzít lžičku žitného kvásku a dále s ním pracovat s pšeničnou moukou...
09.02.2014
venisy
Poraďte, prosím... :-) Jaký rozdíl je mezi žitným a pšeničným kváskem? Někde jsem vyčetla, že v kyselosti. Mám žitný na dělaní chleba a chtěla bych zkusit i ho použít na sladko, třeba na tyto krásně vypadající koláčky. A je kyselost kvásku dána i tím, jak dlouho ho nechám kynout?
11.08.2010
ro.le
Kynout rozhodně kratší dobu, aby to nebylo kyselé. Tak 2-4hod těsto, koláčky jen krátce (než je nazdobíš a zahřeješ troubu)
10.08.2010
mihni
Chtěla bych je vyzkoušet, jen si nevím rady s tím kynutím, chleba nechávám celou noc, jak je to v případě koláčků? Dále nevím jestli mám nechat kynout těsto vcelku nebo už hotové koláčky? Děkuji za rady.
07.03.2010
gore.m
Koláčky jsou moc dobré, nevím proč, ale čekal jsem, že budou chutnat jako koblihy co se prodávájí ve zdravce v Brně( http://prirodni-pecivo.ic.cz/index.php5?show=produkty ) :-)) Jsou dost blízko a jsou dobré.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit