Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Dort s šlehačkou z amasaké
Autor: anonym
Datum: 30.07.2009
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Dort měl 3 vrstvy: 1. vrstva - něco jako korpus na višňový koláč (č.699) ale může být i nepečená jako např. jáhly uvařené v obil. nápoji s mandlemi. 2. vrstva - šlehačka z amasaké. 3. vrstva - melounovo-rybízový agar. Meloun zbavíme peciček a nastrouháme. Vzniklou vodu povaříme se šp. soli a agarem, vmícháme rybíz (nebo něco jiného spíše kyselého) a nalijeme na dort.

Šlehačka z amasaké: amasaké si připravíme z bílé rýže a když je hotové, tak ho převaříme spolu s agarem. Větší část dáme jako 2. vrstvu dortu a zbytek si necháme na ozdobu. Utuhlý zbytek dáme do pytlíku se zdobičkou a dort tím ozdobíme.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

08.11.2017
Paní Dýně
Zkuste koupit někou směz bezlepkových muk, jinak by postup mohl být stejný.
08.11.2017
koubulka
zdravím, chci se optat, nezkoušel někdo bezlepkovou verzi korpusu? smíchat mouky ryzovou s jahlovou? chtela bych neco dortoveho - ne jen uvarene jahly, neb budou jist i klasicti stravnici a ja jsem bezlepkova :-). dekuji
14.09.2014
Paní Dýně
Agar dávám podle dávkování na sáčku a postupně zkouším, zda dostatečně tuhne - odeberu trošku na talířek a dám do lednice.
11.09.2014
kaca
Prosím poradíte aspoň orientačně poměr rýže (amasaké):agar ve šlehačce? Dort vypadá fantasticky :)
16.08.2009
Vendy
Také dávám hlas, dort byl výborný :-) ! Ovocnou vrstvu jsem udělala z melounu a ostružin. Krém z amasaké (šlehačku) jsem místo s agarem povařila s vanilkovým bio pudinkem.
12.08.2009
komár
Dávám hlas tomu melounovo-rybízovému agaru.Udělala jsem si ho jen tak samotný :-)moc mi chutnal,příjemně osvěží!!
09.08.2009
pinzetka
davam hlas dort chutnal cele nasi rodine i tem odpurcum mb
31.07.2009
monchi
...to mě přesně napadlo, když jsem ten dotaz odeslala... že ses asi přepsala a měla tam být nejspíš bílá rýže ;-)
31.07.2009
anonym
to je tak, když něco dělám o půlnoci... samozřejmě, že amasaké je z bílé rýže. V receptu to opravím.
31.07.2009
Vendy
Amasaké z bílé mouky ? Asi se ti tam ro.le vloudila chybička a mělo tam být z bílé rýže...... Dort vypadá úžasně, určitě i užasně chutnal...určitě brzo vyzkouším :-)
30.07.2009
monchi
ro.le, to je nádhera! Mám dotaz k té šlehačce: bílou mouku povaříš s vodou na kaši, necháš vychladnout, vmícháš rozemletou naklíč. pšenici, necháš fermenovat atd.? Prostě postup stejný, jako když děláme amasaké z kterékoliv jiné obiloviny? A kolik mouky je zhruba potřeba?
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit