Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Velikonoční zajíc nebo mazanec
Autor: stevey
Datum: 07.06.2009
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
150 g kukuřičné polohrubé mouky, 350 g celozrnné pšeničné m., sůl, 100 g tuku alsan, 150 g sladěnky nebo lépe pšeničný slad, 100 g tofunézy, rozinky, mandle, biovanilka, citr. kůra, 150 ml obilného mléka, kvásek nebo vinný kámen (celý sáček). Tuk jsem mixovala se sladem a pak zadělala vin. kamenem těsto jako na chléb a nechala stát ještě asi 1/2 h a péci 3/4 h mírně.

Pokud se zadělává kváskem, tak ho dát až nakonec. Recept je z kurzu p. Terešové
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

26.03.2014
kokinka
Dobry den, kdyz nemam formu, muzu z toho udelat jen mazanec a pritom pouzit vinny kamen?
27.04.2011
lencza
Mazanec byl výborný. Suroviny jsem dala podle receptu, jen jsem neměla vanilku. Použila jsem kypřící prášek bez fosfátů (podle návodu na obalu - půl sáčku na půl kila mouky) a pekla něco přes hodinu. Příště možná nechám o něco kratší dobu, aby byl mazanec mokřejší. Ale i tak - mňam!
08.06.2009
stevey
s kváskem nechat kynout 4 - 6 hodin. Ta půlhodina je s tím vinným kamenem. Tak jsem to dělala já. V poznámkách jsem měla kvásek až nakonec pokud pečeme mazanec, ale už nevím proč. Mléko přidávat postupně a taky až ke konci. Omlouvám se za pozdní přidání receptu, ale dříve jsem fotky nestahovala.
07.06.2009
anonym
Stevey, myslíš smíchat všechny ingredience a až pak ten kvásek? A dát péct bez nakynutí - jen tu 1/2hod?
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit