Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Koprovka z cukety
Autor: monchi
Datum: 27.05.2009
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
cuketa
celer
tofunéza
brokolice
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Zpěníme cibuli se solí, přidáme nakráj. cuketu, kousek celeru a daikonu, nové koření (není nutné), zalijeme vodou a dusíme doměkka. Rozmixujeme (bez koření!), přidáme nakrájený kopr, ochutíme umeoctem a zjemníme tofunézou/tat. omáčkou (Sunfood). Příloha: napařený jáhlový knedlík a tofu karbanátky (obojí Sunfood) + brokolice. Lisovaný salát.

Jsem sice zastáncem čerstvého domácího vaření, ale jednou za čas, když je člověk v časovém presu, tak snad kupované hotové výrobky (hlavně Sunfood) zas tolik nevadí ;-)
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

10.02.2014
petra k.
První zdravou koprovku jsem dělala z pastiňáku, ale ta mé 4-leté dceři moc nejela :( Cuketová s celerem a ředkvi vodnici (daikon jsem neměla) z jejího talíře zmizla hned :) Před mixováním jsem přidala dvě nakládané okurky a ochutila nálevem z okurem
20.10.2011
midsummer
Včera jsem dělala poprvé. K tomu zeleninové karbanátky a polentu. Je naprosto vynikající a rozhodně se okamžitě zařadila mezi má nejoblíbenější jídla.
17.10.2011
Kl
Neskutečná. Dlouho jsem na ni měla zálusk a po dnešním velice zdařilém pokusu lituji, že jsem otálela takovou dobu. :-)
18.09.2011
Kaminek
Ahoj Peťko, kroupovo-polentové knedlíčky dělám z uvařených krup, pak k nim jen přidám polentu s vodou a povařím do zhoustnutí, osolím, občas přidm trochu kurkumy a aby těsto nelepilo a šlo koulet, trochu kukuřičné mouky. Knedlíčky pak vyvaluju a obaluju v kukuřičné mouce. Vařím ve slané vodě do vyplavání (ale vyndat raději hned, rády se brzy rozváří). Jinak lze to i z jiných konbinací, třeba jáhelno-polentové. :-)
16.08.2011
Petka
Dneska jsme si na ni ochutnali stejne jako na koprovce od maminky:) Je to vyborna kombinace, chuti k nerozeznani od klasicke smetanove s jiskou...na zjemneni jsem ale pouzila trochu smetany.. Jak delate kroupovo polentove knedlicky? diky
12.08.2011
Kaminek
Výborná koprovka! :-).. dělám ji také z cibule, kousku celeru nebo petržele a základu, cukety nebo kedlubny..když přidám místo celeru kousek květáku, omáčka je bělejší a krémovější.. místo tofunézy poučívám rýžovou smetanu, ale není podmínkou :-) knedlíčky dělám z ječných krup a polenty
30.03.2011
Ivik
Vynikající koprovka, přítel se jen oblizoval:-) U varianty ze zelí mi trochu vadilo, že pořád měla takový ten zelný pach. Tahle je k nerozeznání od klasické:-)
14.12.2009
Vendy
Já používám nejčastěji jako základ pro koprovku pastiňák, tentokrát jsem se inspirovala receptem a na koprovku padla má poslední cuketa za zahrádky, chuťově byla omáčka zase trošku jiná a rodině moc chutnala :-).
12.12.2009
anonym
moc a moc chutný recept - vždycky, když řeknu, že bude koprovka, tak se mému nemakro příteli klepou ouška nadšením. klobouk dolů :)
09.12.2009
Stela
Koprovka-úúžasnáá!!
05.06.2009
monchi
Beruško, vím. Tvůj Koprát byl také základní inspirací pro vytvoření tohoto receptu. Řekla jsem si, že z té cukety zkusím něco podobného a výsledek je zde ;-)
05.06.2009
Beruška
Toto je má oblíbená omáčka, dávám do ní navíc list zelí (bílého nebo čínského), zdá se mi, že ji to trochu ještě odlehčí.
04.06.2009
monchi
Olgo, jsem moc ráda, že ti chutná, já ji také zbožňuji. Pošleš, prosím, hodnocení receptu? ;-)
04.06.2009
Olga
Teda Monchi.... klobouk dolů, tato kombinace by mě nikdy nenapadla a možná o to více mě lákala vyzkoušet. Naprostá bomba...super fantastická chuť. Konečně jsem našla recept, jak uvařit zdravou a výbornou omáčku, která nepatří mezi ty klasické, tučné, smetanové. Doporučuji.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit