Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Dva z jednoho těsta
Autor: Beruška
Datum: 27.04.2009
Chod: Svačina, Večeře
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Z žitného kvásku, vody a 3 hrnků žitné mouky zaděláme kvásek a necháme celou noc. Ráno přimícháme 4 hrnky pšeničné hladké, 2 hrnky celozrnné, 4 lžíce kukuřičné hladké, 2lžíce oleje a 2 lžičky soli. Polotuhé těsto rozdělíme na 2 díly - do prvního přimícháme lžíci kmínu a semínka dle chuti, do druhého 2 lžičky perníkového koření, slad, rozinky, ořechy atp. Těsto dáme do dvou velkých forem kynout.

Těsto kyne asi 5 hodin - zcela zaplní formy.Pečeme ve vyhřáté troubě současně obě těsta.
Formy vymazávám tukem a tu na perník vysypávám kokosem. Peču cca 30 minut na 150° a pak na 100° ještě asi 70 minut. Formy dávám na plech na který naliju před pečením cca 3 dl studené vody - kůrka není tak vysušená.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

11.01.2010
Beruška
Dobrý dne, kvásek jsem dostala od Věrky Chasákové a stále jej obnovuji. Má úžasnou výdrž, už to bez újmy zvládl v lednici i bez přikrmování 2 týdny. Bydlím kousek od Přerova, takže ráda blízkobydlícím část věnuji. Jinak jsem zaregistrovala, že lze koupit sušený v prodejnách zdravé výživy nebo DM drogerii a dokonce v některých pekařstvích si jej lze objednat.
06.01.2010
kyskam
Dobry den, Bertusko, chžtela jsem sezeptat na kvasek, delate si ho sama nebo ho nekde kupujete? Diky
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit