Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Velikonoční beránek z kvásku
Autor: Dei
Datum: 18.04.2009
Chod: Dezert
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
4 hr mouky (pšeničná celozrnná, bílá, kukuřičná 2:1:1) rozinky, sušené meruňky, naložené přes noc v mirinu nebo v jablečné šťávě (fíky, datle), slunečnicová semínka, svlečené a nasekané mandle, kokos, hr pšeničného kvásku, citronová kůra, špetka soli, voda (rýžové mléko), rýžový sirup (dle chuti, stačí málo)

Vypracovat vláčné těsto, ne moc husté, ne tekuté, dát kynout do beránčí formy (dát rozinky do důlků na oči) na 4 až 8 hodin, péct ve vyhřáté troubě 50 min, dle velikosti, na 200. místo kvásku lze použít i vinný kámen, nemusí se nechat kynout.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

08.04.2010
Dei
letos jsem místo kvásku dala prášek do pečiva a přidala navíc ještě na kousky nakrájenou čokoládu bez cukru a hlavně půl kelímku bílého sojade jogurtu a výsledek? naprosto luxusní, vláčný, hedvábný skvost, který samozřejmě zmizel ještě před velikonočním pondělím .)
25.04.2009
monchi
Je možné vyrobit kvalitní pšeničný kvásek ze ŠPALDOVÉ CZ mouky? Zkoušel jste to někdo? Já se snažím pšenici (kvůli lepku) co nejvíce vyhýbat. Když už peču, tak místo pšeničné cz mouky používám špaldovou...
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit