Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Kečupová omáčka z melounu
Autor: ro.le
Datum: 20.08.2008
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
meloun vodní
cuketa
umeocet
škrob kukuřičný
ocet rýžový
kroupy ječné
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Kečup: Z melounu vybereme zrníčka a nakrájíme na kostky. Přidáme stejné množství cukety (použila jsem žlutou, zelenou bych za tímto účelem oloupala) a spolu se solí, umeoctem a kořením (nové k., bob. list, pepř, tymián) rozvaříme na potřebnou konzistenci což trvá min. 2 hodiny. Nakonec vyndáme koření, rozmixujeme, zahustíme škrobem a ještě dochutíme octem. Lze nalít do skleniček a zavařit.

Obilovina: ječné kroupy vařené s kombu. Luštěnina: nákyp z fazolí a cukety z předešlého dne opečený na pánvi. Polito kečupem a doplněno brokolicí

Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

27.06.2010
komár
Dala jsem také menší díl melounu,ani jsem kupodivu nemusela ničím extra zahušťovat,všem moc chutnala,dávám hlas!!
07.08.2009
monchi
Z omáčky jsem dělala kečup, který jsem zavařila. Původně jsem chtěla poměr melounu a cukety 1:1, ale nakonec jsem melounu vydlabala o něco více než cukety. Dáša Lužná uvádí ve své kuchařce (MB nedělní vaření, kečup z melounu, str. 193) i nastrouhané kyselejší jablko, tak jsem ho tam také přidala. Vždy, když dělám omáčku alá rajčatová, tak kromě výše uvedeného koření dávám i hřebíček - pak je to chuťově opravdu nerozeznatelné od rajské! Vařila jsem asi 3 hodiny a po rozmixování byla konzistence akorát, takže nebylo třeba ničím zahušťovat.
28.07.2009
Vendy
Omáčku jsme měli dnes k večeři k paprikám plněným nattem a byla to opravdu delikatesa :-), manžel to nazval gastronomickým zážitkem .... Dala jsem podle doporučení ro.le o něco více cukety než melounu, omáčka byla sladká tak akorát, jen nebyla tak krásně červená jako na fotce.
23.07.2009
ro.le
Já jí zrovna taky v úterý dělala a musím říct, že i když dám meloun a cuketu 1:1 tak je to na nás pořád ještě moc sladké. Takže melounu stačí rozhodně menší díl!
23.07.2009
Beruška
Dík za úžasný nápad. Použila jsem lehce přezrálý meloun a patizon a aby se to nemuselo vařit tak dlouho, tak jsem to rozmixovala. S těstovinama to bylo vynikající.
21.08.2008
ro.le
Jsem ráda, že chutnalo. Recept na melounový kečup je z knížky p. Lužné Makrobiotické nedělní vaření. Ale je to tam pouze z melounu, což bylo na nás příšerně sladké, proto jsem přidávala cuketu.
21.08.2008
rady
Omáčka je naprosto dokonalá, dlouho jsem nejedla tak dobrou. Díky za skvělý recept.
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit