Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Zeleninové kapsy
Autor: Jani
Datum: 06.06.2008
Chod: Svačina, Večeře
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
cibule
kroupy ječné
mrkev
mouka rýžová
mouka kukuřičná
miso
lotosový kořen
tofu
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Těsto: 2 hrnky celozrnné mouky, 1 hrnek rýžové nebo kukuřičné mouky, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku studené vody, špetka soli, miso na dochucení. Zeleninová směs: kořenová zelenina dle dostupnosti, cibule, lotosový kořen, kroupy, trocha tofu, houby, kadeřavka, popřípadě čerstvá bazalka a máta. Zeleninu a kroupy osmahneme na troše oleje, dochutíme sojovkou a na závěr přidáme trochu tofu a bylinky.

Mouku, sůl a olej zapracujeme a až se nám vytvoří sypký směs, přidáme po trochách studenou vodu. Na konec přidáme lžíci misa a necháme 1/2 hodiny odležet. Těsto rozválíme, vykrájíme kola o průměru asi 10cm, naplníme směsí a pomocí vidličky uzavřeme. Pečeme 20 minut ve středně předehřáté troubě.

Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

03.08.2013
akdarmu
vynikající recept,použila jsem kroupy lámanku a nikdo nepoznal,že tam jsou.Těsto se moc hezky vyválelo a hlavně je jich hodně :-)
18.06.2013
maarket
Taky jsem si náplň trochu upravila. Nakrájela jsem čerstvé zelí, nastrouhala mrkev, petržel a lotos.kořen, přidala jsem sezam.semínko a místo krupek zbytek rýžové kaše od snídaně:-) + tofu. Z půlky jsem udělala koláč, který jsem ještěnpokapala rostlinnou smetanou a posypala slunečnicovými semínky a z půlky jsem udělala kapsy. Obojí výborné, děkuji!
04.03.2012
ajka
(Omlouvám se, to anonymní bylo moje, nějak se mi to odhlásilo, tak poslílám ještě jednou) Tak jsem konečně taky vyzkoušela. Dělala jsem ze špaldové a kukuřičné mouky. Jen mi těsto přišlo dost mastné, tak přístě dám asi méně oleje, myslím, že stačí jen 1/4 hrnku ;) Jinak se s těstem moc dobře pracovalo. Jako náplň jsem dala kysané zelí a strouhaný smažený tempeh. Pekla jsem 20 min. na 170°C. Moc dobré! Dávám hlas.
04.03.2012
unknown
Tak jsem konečně taky vyzkoušela. Dělala jsem ze špaldové a kukuřičné mouky. Jen mi těsto přišlo dost mastné, tak přístě dám asi méně oleje, myslím, že stačí jen 1/4 hrnku ;) Jinak se s těstem moc dobře pracovalo. Jako náplň jsem dala kysané zelí a strouhaný smažený tempeh. Pekla jsem 20 min. na 170°C. Moc dobré! Dávám hlas.
11.01.2012
xylda
do těsta jsem zarolovala azuki, trochu uzeného tempehu a kyselé zelí. Upekla, večeře byla výborná...
14.05.2011
unknown
Výborné, recept jsem tošku modifikovala, abych si přípravu urychlila :-) Namísto kapes jsem vytvořila koláč a jako plňku jsem zvolila mletou směs adzuki+tofu+jarní cibulka+mrkev, trocha koriandru a Shoyu. Lahůdka.
20.10.2010
xylda
Kapsičky naplnil můj šikovný syn kyselým zelím a napařovali jsme je asi tak 15min. Doporučuji:-)
15.08.2010
Lolitt
absolutne vynikajuce, daju sa zobrat aj ako svacina do kina, ci na prechadzku, priatel sa len tak olizoval, ked to zajedal s kyslou kapustou (kysane zeli) :)
28.06.2009
Jani
Ty kroupy jsou tam jako pojivo, ale i jako součást makro talíře. Dá se v podstatě použít jakékoli obilí i rýže, nebo nastrouhané moči, které se krásně rozpustí a poslouží jako náhražka sýru. Co se týče hustoty těsta, množství vody je třeba upravit podle typu mouky. Čerstvá mouka má více vlhkosti, naopak v zimě si vezme více vody. Je dobré použít vnitřní kompas a nebát se experimentovat.
25.11.2008
ro.le
kells, ty kroupy tam předpokládám jsou jako pojivo, tekže přiměřeně. Já je tam nedávám a zeleninovou směs trochu zahustím mišutkou. Jinak by tam mohl přijít asi jakýkoli zbytek obiloviny nebo kaše.
22.11.2008
kells
Zdravím, ráda bych se zeptala jak je to s těmi kroupami?Kolik se jich tam má přidat?děkuji za odpověď
29.08.2008
lety
Vyzkoušela jsem, ale protože jsem použila jen kukuřičnou a pohankovou mouku, tak se mi směs nespojila v těsto. Ale to vůbec nevadilo, naťapkala jsem ho do dortové formy a se směsí cibule, kysaného zelí, zeleniny a tofu párku to byla velmi dobrá pizza. Jen příště bude korpus trochu menší a zeleniny trochu více.
26.08.2008
marketa
Zkoušela jsem, ale těsto se trhalo, asi to chtělo víc vody. Nakonec z toho byl moc dobrý slaný koláč a lá pizza :-)
08.06.2008
lety
Ty vypadají velmi velmi dobře. Rozhodně vyzkouším.
08.06.2008
antelao
Lenka to udělala z kupovaného listového těsta, uvnitř byl myslím nějaký špenát a tofu ... a bylo to výborné :-)
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit