Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Makrobiotické grilování
Autor: anonym
Datum: 12.05.2008
Chod: Svačina, Večeře
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
cuketa
zelenina divoká
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Když už se neubráníte touze po venkovním grilování, nabízím tuto osvědčenou a zdravější variantu: Seitan alespoň na chvíli naložíme do marinády a potom krátce opečeme na grilu nebo ohni. Marináda: shoyu, olej, troška hořčice, rozdrcený česnek a hrst pokrájených bylinek (tymián, yzop, ...) Obvykle používáme kupovaný Seitan speciál, nyní jsme nově vyzkoušeli i uzený tempeh, ale seitan je seitan!

Na talíři doplníme čerstvým zeleným salátem a popřípadě i omáčkou z dušené zeleniny a la kečup. Také se seitanem grulujeme i plátky cukety, kterlé lze dělat nasucho, potřené olejem nebo také naložené do marinády.
Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

29.06.2008
marketa
Omáčku jsem dneska vyzkoušela na těstoviny a byla opravdu moc dobrá :-) Ještě pořád mě trošku překvapuje, jak umí cibule a mrkev sladit :-)
03.06.2008
marketa
Díky, Ro.le, za recept :-) Seitan na ohýnku byl opravdu moc dobrý, takže dávám plný počet :-)
01.06.2008
anonym
Omáčka a la kečup (podobné jak u omáčky na pizzu): do malého množství vody dáme vařit velké kusy mrkve, cibuli, popř. jakoukoli jinou zeleninu či kousek červené řepy. Ochutíme umeoctem, olejem, tymiánem a dusíme doměkka. Pak okyselíme, rozmačkáme nebo najemno rozmixujeme.
31.05.2008
marketa
Ro.le, prosím Tě, jak děláš tu omáčku a la kečup? Předem díky :-)
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit