Paní Dýně

Název
Druh jídla
Ingredience
Vyhledat
Jáhlové jídlo z jednoho hrnce
Autor: ro.le
Datum: 05.05.2008
Chod: Oběd
Celkové hodnocení
Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení Paní Dýně - hodnocení
Moje hodnocení
Ingredience:
semínka sezamová
řasa wakame
cibule
celer řapíkatý
kapusta
mrkev
čočka
jáhly
Sdílet
Oblíbený
Postup přípravy
Na dno hrnce dáme trochu oleje, sezamová semínka, řasu wakame nalámanou na kousky, cibuli, řapíkatý celer, kapustu, mrkev, předem namočenou a zcezenou čočku, zelené bylinky a nakonec vrstvu jáhel, které shora osolíme. Vše optraně zalijeme vodou, aby se nám vrstvy nepromíchaly a voda dosahovala lehce přes jáhly. V tlakovém hrnci vaříme asi 30 minut, v normálním o něco déle. Během vaření nemícháme.

Na talíři doplníme pickles a čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit

14.11.2014
dasak
Jáhly jsem předem 2x spařila dle návodu na obalu. Vody stačilo méně. Záleží na množství jáhel. Čočku jsem z časových důvodů použila červenou bez namáčení, kapustu jsem měla růžičkovou. Dochutila Tamari. Naprosto skvěléééé!
26.03.2011
unknown
Nějak jsem to neodhadla s množstvím (hlavně jahel, které se nejdřív prosypou zeleninou a pak hrozně nabydou) a bylo to jako hrníčku vař - pro regiment. Jinak trochu kejda, asi z toho bude maximálně náplň do kapustových nebo rýžových závitků, nebo placky...
15.08.2009
Nufka
Dělala jsem dnes k obědu ještě s cuketou v těstíčku a bylo to výborné. Jen místo jahel jsem dala ječné kroupy a moc nám to chutnalo, vyvážená chuť. Dochutila jsem umeoctem. Jen i když jsem dala velmi málo vody, sotva obilovinu zakrývala, tak mi po uvaření hodně vody zbylo v hrnci (dělala jsem v tlakáči), bylo to spíš jak velmi hustá polévka, tak jsem vodu slila a uděla z ní polévku. Nevím, čím to. Dávám hlas.
12.06.2009
monchi
Toto jídlo má samé plusy: je výborné, jednoduché, rychlé, a navíc praktické - zašpiněn je pouze 1 hrnec ;-) Moje kombinace byla: sezam. olej, semínka sezam.+dýňová, řasa kombu (ačkoli se údajně při zpracování kombu nepoužívá olej), jarní cibulka, petržel (i s natí), kedluben, mrkev, fazole adzuki (předem namočené), čerstvá saturejka, jáhly, sůl. Nakonec jsem ještě dochutila trochou umeocta a tamari.
22.09.2008
marketa
Moc dobré, jen jsem to ještě dochutila troškou umeocta.
17.09.2008
xylda
Bylo to výborné, řasu jsem dala arame, místo čočky červené fazole a kapustu jsem nedala vůbec. Pochutnali jsme si.
16.09.2008
tomatik
Výborné, jen se musí dát vody opravdu jen malinko nad jáhly, jinak se to hodně rozvaří, jako se to povedlo mně. Ale stejně skvělé a jednoduché :o)
Vaše výtvory
Pro přidání fotky se musíte přihlásit